Моторно масло

моторно масло

Преливане на смазката

Повишеното налягане на маслото, което се появява в двигателя при преливане на смазката. Може да повлияе неблагоприятно на работата на двигателя, в крайна сметка да доведе до сериозни неизправности на силовия агрегат. На пръв поглед преливането на масло не ни се струва толкова сериозен проблем. Високо ниво на моторно масло. Но това може да доведе до маша, влошаване на състоянието на маслените уплътнения. Износване на маслената помпа и редица други проблеми. Нека поговорим по-подробно за това какво ще се случи с двигателя. Ако в двигателя се излее повече смазка, отколкото би трябвало да бъде. Когато маслото прелива в двигателя, настъпва значително увеличение на смазочното налягане, в резултат на което маслото започва да се движи през уплътненията и износените уплътнения.

Моторно масло

Смазката може да попадне в горивната камера, което води до увеличаване в дима на двигателя. В крайна сметка маслените уплътнения се износват, след което двигателят трябва да се отвори и ремонтира. Високо ниво на моторно масло. Често срещан проблем с преливането на маслото е дефектен сензор, който показва разхода на гориво. В резултат на това се изисква отваряне на двигателя, смяна на дефектната електрическа мрежа и това са значителни разходи за всеки собственик на автомобил. Коляновият вал, в условията на такова повишено налягане на маслото, изглежда бие смазката, която всъщност започва да се пени, без да смазва движещите се елементи на двигателя. Въздушните мехурчета в маслото и нехомогенността на сервизната течност водят до бързо износване на целия двигател.

Пукнатини в уплътнението

Натоварването на маслената помпа значително се увеличава, което често не може да се справи с изпомпването на голямо количество течност, след което се отбелязват критичните му повреди, а подмяната на маслената помпа е изключително скъпа и сложна процедура. Не е необичайно да се появят дефекти и дори пукнатини в уплътнението на цилиндровата глава, след което антифризът започва да навлиза в горивната камера. В такъв случай се изисква сложна диагностика на двигателя, което ще позволи да се определят конкретни проблеми, силовият агрегат се отваря и се извършва неговото капитално възстановяване. В интернет, на тематични форуми, можете да прочетете препоръките на предполагаемо опитни собственици на автомобили, които съветват да не се изнервяте в такъв случай, тъй като излишното масло бързо ще изгори и няма да има повече проблеми с повишено налягане в системата.

Разрешите съществуващия проблем

Всеки специалист обаче ще ви каже, че недействието в такъв случай би било вредно за двигателя. Ето защо, ако по невнимание сте излели масло в двигателя, трябва незабавно да разрешите съществуващия проблем. Най-лесният начин да направите това е да използвате тръба за капкомер и малка спринцовка. Такава тръба се потапя в маслото в двигателя през гърлото за пълнене и мазнината се изсмуква внимателно със спринцовка. Само няколко минути работа и можете да изпомпате половин литър масло или повече от двигателя. Като алтернатива можете просто да отворите дренажната запушалка на картера и да източите излишното масло. Не забравяйте само, че е необходимо да действате много внимателно, оставете смазката да се охлади, за да не се изгорите от горещата техническа течност.