Моторни масла

моторни масла

Безпроблемна работа

Моторни масла. Предпоставка за безпроблемна работа на автомобила е наличието на прясно, чисто, правилно подбрано моторно масло в двигателя, което собственикът на автомобила трябва да сменя редовно. В много отношения липсата на критични неизправности на силовия агрегат ще зависи от навременността на сервиза на маслото и използването на висококачествени технически течности. Имайки предвид рейтинга на моторните масла, можете да изберете висококачествена смазка за двигателя, която ще бъде напълно подходяща за работата на двигателя.използвайки най-доброто моторно масло, професионално оборудване и инструменти.

Моторни масла

Как да разберем, че маслото в двигателя изисква подмяна
По време на експлоатацията на автомобила износващите се продукти и сажди от горивото се натрупват в двигателя в маслото, което води до загуба на неговите експлоатационни характеристики. Обикновено техническата документация за автомобила посочва сервизния интервал за смяна на маслото. Няма да е трудно да се разбере, че маслото в двигателя изисква подмяна. Необходимо е да го проверите с пръчка за измерване. Ако смазката започне да губи цвета си, има изразена миризма на изгоряло, тогава е по-добре да замените такова масло. Днес за повечето модерни автомобили сервизният интервал дори за добро моторно масло е 8-10 хиляди километра.

Как се сменя моторното масло

В миналото повечето собственици на автомобили извършвали собствени промени в маслото в двигателя на автомобила, което им позволявало значително да спестят от повиквания за обслужване. Днес можете да направите тази процедура със собствените си ръце само ако имате достъп до източващата запушалка на картера и масления филтър в двигателя. Въпреки това, често за тривиална смяна на маслото се изисква да се демонтира както пластмасовата защита в горната част на двигателя, така и металната плоча, която предпазва дъното на палета от повреда. Това значително усложнява сервизната работа, така че повечето собственици на автомобили, ако се нуждаят от поддръжка на двигателя, все пак се обръщат към специализирани услуги.

Промиване от вътрешната страна на двигателя

Трябва ли да промивам двигателя при смяна на маслото. Ако двигателят няма никакви неизправности. Няма маслена горелка и преди това маслото се е сменяло редовно. Тогава в такъв случай не се изисква промиване от вътрешната страна на двигателя с помощта на специална автохимия. Ако обаче автомобил е купен от ръце и историята на обслужването му е неизвестна. Марката масло се сменя, отбелязва се маслена горелка. Тогава в такъв случай не е достатъчно само да се намери добро моторно масло. Няма да е излишно да извършите подходящо промиване на двигателя. Като вземете предвид рейтинга на синтетичните моторни масла при избора на техническа течност.