Мини багер

мини багер

Ползи от мини багер

Мини багерите са по-малък аналог на техните аналози в пълен размер. Те се различават от последните с по къси въртящи се платформи. По принцип тези машини нямат класификация. Модификациите обикновено се класифицират от производителите по размер, производителност и цена. Що се отнася до дизайна, те се различават леко от производителя до производителя. Като правило разграничението може да се наблюдава в органите за управление, конструкциите на багерното оборудване, противотежестите и шасито. Повечето съвременни мини багери са оборудвани с 2-степенна автоматична скоростна кутия. Те са компактни и гъвкави. Мини багер. Благодарение на които те могат да се използват за земни работи в ограничени площи.

Мини багер

Това може да бъде чук, ножица, бормашина и други работни тела с хидравличен усилвател, готовност за многостранна работа. Благодарение на сметището се организират ями, отстраняват се строителни отпадъци, изравняват се площадки с лекота на управление. Също така си струва да се отбележи, че в съвременните модификации производителите използват иновативни решения. Което допринася за комфорта на операторите по време на работа, спокойствието на другите, тъй като звукоизолацията на кабината и работата на двигателя е направена на ниво. Гусеничен мини багер е готов да работи на труднодостъпни места в офроуд условия, демонстрирайки също отлична стабилност. Икономичност и висока производителност на достъпни цени.

Използване на мини-багери

Използването на мини-багери е препоръчително при решаване на проблеми, свързани с работата, в ограничени площи или вътре в сградите. Препоръчително е да се използва този вид специално оборудване, когато се разработват ями, които включват малка дълбочина. Изкопни работи в тунел и други случаи, когато не може да се използва голямо оборудване и ръчният труд ще бъде единственото възможно решение. Недостатъците на мини-версията на багерите включват, на първо място, незначителна скорост на движение. Мини багер. Средно е 2-5 км / ч. Когато се използват някои видове спомагателно оборудване от шарнирния план, продуктите са неефективни. Това включва канализатора и кофата за товарене. При ниска скорост мини багерът не може да демонстрира висока ефективност.

Важни фактори при избора на мини багери

Друг недостатък е малката дълбочина на копаене и малките сили по краищата на кофата. Въпреки всички „недостатъци“, заслужава да се отбележи, че машините в пълен формат. Имат редица ограничения и не всеки може да го използва за редица работни места. При избора на мини-багери те се ръководят не от общите размери, въпреки че това се случва, когато параметърът е критичен показател. Не от цвета или дори стойностите на мощността на двигателя, а от мощността на хидравликата. Това влияе на скоростта и ефективността на работния процес. Когато избирате тази техника, трябва да вземете предвид целесъобразността на спомагателната хидравлична линия, необходима за свързване на закрепването. Освен това няма да е излишно готовността на техника да използва не само оригинални спомагателни устройства, но и съвместими.

Модификации с гумени релси

Важен фактор е теглото на машината. Параметърът влияе върху начина на движение. С помощта на теглещ камион, ремарке, на бордови камион, оборудван с манипулатор и др. Особено забележителен е материалът, използван при производството на пистите. Целесъобразният вариант трябва да бъде определен от планираните задачи. Модификациите с гумени релси са важни, когато се работи в градски райони или когато се изисква опазване на почвата. Индикаторът за надеждност и издръжливост зависи от качествените характеристики на материала, използван в производството. Когато купувате продукти, експертите препоръчват да се изчислят разходите за собственост. За да спестите пари, препоръчително е да обмислите оборудване с увеличен интервал на обслужване.