Масло в автоматична трансмисия

масло в автоматична трансмисия

Корпуса на клапана

Състоянието на автоматичната трансмисия, включително липсата на сериозни повреди, ще зависи от качеството на трансмисионната течност. По време на работа продуктите от износване могат да се натрупват в маслото. Масло в автоматична трансмисия. Което води до изгаряне на съединителите и замърсяване на корпуса на клапана. За да се удължи експлоатационният живот на трансмисията и да се елиминира необходимостта от извършване на скъпи ремонти, трябва да се смени маслото в автоматичната трансмисия. За разлика от обслужването на двигателя, процедурата за подмяна на трансмисионното масло в автоматичните трансмисии е определена сложност.

Масло в автоматична трансмисия

За да извършите пълна подмяна на трансмисионната течност, е необходимо не само физически да я източите от картера, но и да демонтирате тигана, да смените всички филтри и да извършите друга допълнителна работа. В резултат на това много собственици на автомобили решават само частично да сменят маслото в скоростната кутия. Масло в автоматична трансмисия. Което според тях също помага за предотвратяване на повреди на този агрегат. В същото време. Както сред собствениците на автомобили, така и сред майсторите, няма консенсус относно това дали си струва да се промени частично маслото в скоростната кутия днес. Автомобилният производител често твърди, че смазката в автоматичната скоростна кутия се пълни до живот и не е необходимо да се сменя.

Проблеми с преобразувателя

В действителност обаче подобна работа се извършва най-добре на всеки 50-70 хиляди километра. Което ще предотврати необходимостта от подмяна на комплект съединители или извършване на скъпа и сложна процедура за възстановяване на корпуса на клапана и соленоидите. Ако собственикът на автомобила пренебрегне такава работа, не смени маслото в скоростната кутия. Докато предпочита агресивен стил на шофиране, в крайна сметка в маслото се появява изгоряла миризма. Течността губи първоначалния си цвят и характеристики, проблеми с преобразувателя на въртящия момент и се появява корпус на клапана. Впоследствие преждевременното износване просто ще убие скоростната кутия, която ще продължи най-много 150 хиляди километра.

Повишено налягане

Най-лесният начин е да се извърши частична подмяна на трансмисионната течност, за която капитаните. След като карат автомобила на надлез или асансьор, просто развиват дренажната тапа и изчакват изтичането на маслото. Обикновено при този тип поддръжка около 60 процента от течността излиза от трансмисията, но няма да е възможно да се подменят филтри или да се почисти магнит, предназначен за улавяне на метални стружки. Възможно е да се извърши пълна смяна на маслото в машината само с помощта на специализирано оборудване. Такива инсталации създават повишено налягане в автоматичната скоростна кутия, премахвайки старото масло от корпуса на клапана, преобразувателя на въртящия момент и други компоненти. Също така, при подобен метод за обслужване на автоматичната скоростна кутия, значително се увеличава консумацията на скъпа трансмисионна течност.