Масло в автоматична кутия

масло в автоматична кутия

Трансмисионна течност

Последното включва загряване на специална трансмисионна течност. Което трябва да се извършва в студения сезон след всяко дългосрочно паркиране на автомобила. Масло в автоматична кутия. Ако собственикът на автомобила пренебрегне тези изисквания, в крайна сметка това води до преждевременно износване. Необходимост от извършване на скъпи и сложни ремонти на автоматична скоростна кутия. Нека поговорим по-подробно за това как правилно да загреете маслото в автоматична скоростна кутия и какви грешки често допускат шофьорите, когато извършват тази работа.

Масло в автоматична кутия

В автоматичната коробка предач такава трансмисионна жидкост не само отговаря за смазване и охлаждане на цялата конструкция. Но и осигурява правилна работа на соленоиди и всичко гидроблока. Масло в автоматична скоростна кутия. При отрицателните температури маслото променя своята структура, съществено намалява експлоатационните му характеристики и показва текущите резултати. В това, точно първите минути на пътуването на автомобила на холодната трансмисионна маска в коробката на предаването се забелязва повишен внос. А необходимостта от капремонта може да започне вече на пробеги до 100 хиляди километра. Някои модели автомобили имат специални системи, които включват отстраняване на горещ антифриз, който загрява трансмисионната течност.

Масло в автоматична скоростна кутия

Теоретично това позволява едновременно с двигателя да загрее бързо както самия двигател, така и скоростната кутия. В действителност обаче охлаждащата течност в двигателя до работната температура обикновено се загрява на празен ход за 15-20 минути, едва след това маслото в кутията започва да се загрява. Естествено, че всеки път, когато водачът не чака на паркинга, максимумът, който може да си позволи, е 5 минути загряване на двигателя, докато той почиства стъклото от леда, който се е появил за една нощ. Много съвременни автомобили са оборудвани със специален топлообменник, предназначен предимно за охлаждане на маслото на автоматичната трансмисия по време на работа.

Масло в автоматична скоростна кутия

Много съвременни автомобили са оборудвани със специален топлообменник, предназначен предимно за охлаждане на маслото на автоматичната трансмисия по време на работа. Много собственици на автомобили погрешно вярват, че поради наличието на такъв радиатор маслото в кутията бързо ще се нагрее, което елиминира необходимостта от допълнително нагряване на автомобила. Въпреки това, дори и с такъв топлообменник, ще бъде невъзможно бързото загряване на трансмисионната течност. Следователно ще трябва да извършите самостоятелно необходимото отопление, което ще предотврати появата на неизправности и неизправности в автоматичната трансмисия.