Маслен филтър

Спирачната система на камионите и автобусите изисква специална поддръжка през студения сезон. Промените в температурата водят до образуване на конденз в пневматичната система, което от своя страна може да доведе до корозия или замръзване и повреда на спирачните компоненти при минусови температури. Необходимо е голямо внимание през есенно-зимния и пролетния период с дълги нощи и температури на замръзване. И това не са само чисто зимните месеци. На територията на Българската федерация, в зависимост от региона, това е до 8 месеца в годината. Коварството на септември и април. Докато шофьорът почива в топла, удобна кабина, камионът е беззащитен срещу студа, нощните студове могат да направят по-нататъшно пътуване невъзможно. Това е най-вероятно да се случи, ако филтрите на пневматична сушилня отдавна са загубили своята функционалност.

Маслен филтър

Работата на оператора е да гарантира, че всички системи на превозното средство са проверени, експлоатационни и защитени. Особено внимание се обръща на онези системи, които са пряко свързани с безопасността. Сушилните филтри в климатичната единица са важна част от този процес. Тъй като те могат да се наситят с влага по-бързо през зимата, особено в превозни средства с висок разход на въздух. Отделно си струва да се обърне внимание на тракторите за камиони. В които блокът за подготовка на въздуха е разположен вътре в рамката. Без освобождаване е изключително трудно да се осъществи достъп до филтъра на сушилнята, който по принцип не е трудно да се замени. Следователно сервизите, обслужващи камиони, трябва да насочат вниманието на своите клиенти към този проблем и да ги поканят да подготвят колата за зимата, по време на която се проверява състоянието на въздушната система.

Маслен филтър

Престоят на превозно средство по правило води, но и до други парични загуби, както и до проблеми. Причинени от прекъсване на работата на цялата логистична верига. Под марката WABCO се предлагат няколко опции за филтър за сушене. Експертите на ZF препоръчват на флотите да използват филтри Air System Protector. Това е най-модерната версия на филтъра, която не само намалява влажността на въздуха. Но също така отделя масла и аерозоли. Което осигурява непрекъсната работа на системата за сгъстен въздух дори при големи натоварвания, например при движение в градски цикли. С често ускорение и забавяне. Влагата образува конденз, замръзва и блокира спирачната система.