Масла в двигателя

масла в двигателя

Сменя маслото

Собственикът на автомобила, за да изключи критични повреди на двигателя на колата, трябва редовно да сменя маслото. Различни масла в двигателя. В същото време много от нас се замислят какви ще са последиците, ако масло от различни производители се смеси в двигател. Именно за последиците от смесването на две различни моторни масла ще говорим в тази статия. Първо, нека поговорим за това какъв вид моторно масло се използва днес. Обикновено се разделя на три основни категории. Минерални, полусинтетични и синтетични. Минералът се произвежда чрез рафиниране на масло, подобна смазка е подходяща само за относително стари автомобили, произведени преди няколко десетилетия.

Масла в двигателя

Синтетичното масло се произвежда по сложна технология и е продукт на преработка на различни газове. Различни масла в двигателя. Тази техническа течност има отлични експлоатационни характеристики, отлична е дори за използване на ултрамодерни високо ефективни двигатели. Единственият му недостатък е високата цена. Много собственици на автомобили просто не могат да си позволят да извършват толкова скъпа поддръжка на автомобила. Полусинтетичното моторно масло е вид златна среда между евтина минерална вода и висококачествена синтетика. Такова смазочно вещество се получава чрез смесване на синтетично и минерално масло. Това масло има отлични експлоатационни характеристики, докато има много по-ниска цена, което го прави търсено на пазара. Полусинтетичното масло се препоръчва за използване с двигатели, които вече имат голям пробег, което елиминира маслената горелка и удължава експлоатационния им живот.

Строго забранено да се смесва

Маслото от различни категории се прави на диаметрално различна основа, поради което е строго забранено да се смесва. Собственикът на автомобила може да си спомни, че дори моторното масло от същия тип съдържа различни добавки, които при смесване с други химични елементи могат да влязат в реакция, която не само води до валежи, но и значително влошава работата на смазката. Тъй като това значително влошава работата на двигателите и води до сериозни щети върху тях. Ако дълго време използвате два вида масло в двигателя, това води до коксуване на каналите, след което двигателят трябва да се отвори и да се извърши основен ремонт.