Малки странични товарачи

малки странични товарачи

Предимства и недостатъци на мини товарачи

Предложенията за компактни мини товарачи нарастват, придобиват нови размери и функционалност на фона на падащите цени. Увеличаването на обема на продажбите на такова специално оборудване се дължи на няколко причини. Производителят предлага огромен брой сменяеми приставки. Малки странични товарачи. Смяната на прикачните файлове се извършва в най-кратки срокове. Ефективност в експлоатация и висока мобилност и маневреност. Лесно управление Ви позволява да механизирате ръчен труд за малки обеми работа. Ефективно в различни дисперсни производствени обекти. Изпълнява голямо разнообразие от работни технологии върху обекти. Дизайнът на странично завъртящ се мини-товарач обаче има свои характерни недостатъци. Шасито с къса основа ограничава товароносимостта.

Малки странични товарачи

Високото динамично натоварване на машината заплашва с ускорено развитие на ресурса и лошо управление на автомобила на твърди хлъзгави настилки. Твърдо, без пружинно закрепване на колелата към рамката увеличава периода на монтиране както и необходимостта от инструмент, ако оста няма специален лост. Дори при ниска предавка такъв товарач трудно може да преодолее препятствия. Многократното движение по една и съща писта е значително сложно. Техниката разрушава набраздената писта, оставяйки дупки зад себе си. Шофирането с повишен товар е забранено поради ниска стабилност, която напредва по неравни повърхности. Разположените отпред подпори влошават гледката от кабината както отпред, така и отстрани. Изгледът отзад е практически недостъпен влизането и излизането на оператора от кабината е трудно

Експлоатация на мини-товарачи

Затвореното пространство на електроцентралата и хидравличното предаване намалява топлообмена с околната среда. За осигуряване на функцията за странично завъртане са необходими значителна енергия и ресурси. Гумите на колелата имат ограничен живот. Това е машина, която никога няма да работи на празен ход. За нея винаги има работа. За да овладеете контрола, ще трябва да прекарате 1-2 работни смени на оператора. Когато изпълнявате поръчки за услуги за мотокари в града, особено в частния сектор. Трябва да работите в тесни условия, в ограничено пространство. Предоставянето на комунални услуги ще изисква широк спектър от прикачени файлове. Доскоро индикаторите за малка мощност бяха характерна черта на малкото специално оборудване. Сега производителите се конкурират помежду си за увеличаване на експлоатационния капацитет на компактните товарачи.

Модернизация на малогабаритно специално оборудване

Но в този случай трябва да жертвате общите измерения. Често, нямайки достатъчно средства, купувачът избира мини-товарач и допуска най-често срещаната грешка. Както се оказва, машината няма достатъчно мощност, за да реши задачите, които са й възложени. А товарачът се експлоатира със системно претоварване, което е изпълнено със създаване на опасна ситуация за оператора. Възникване на повреди, последвани от скъпи ремонти и престой. Специалното оборудване, работещо на границата на своите възможности, никога няма да се изплати. Важна характеристика на мини товарачите. Малки странични товарачи. Сменящият механизъм на тези машини не е универсален. Ето защо, когато обмисляте вероятността да закупите нови инструменти за вашия мотокар. Трябва да сте сигурни, че тяхното инсталиране няма да причини усложнения.

Модерни технологии

Мини товарачите отново спечелиха уважението на работната площадка с модерни технологии. Не толкова отдавна минибусите са имали отворени кабини и механични рамена. Тези машини са били използвани като спомагателен инструмент и никога не са били използвани за специализирани задачи. Идеята за затворен кокпит с отопление, климатик и електрохидравлични джойстици доскоро изглеждаше нелепа. Сега това са стандартни характеристики на компактния товарач. Значителен скок напред за Cat е разработването и внедряването на системата SMART, която позволява на мини товарача да разпознава прикачени устройства и автоматично да съответства на производителността на двата компонента. Джойстиците по подразбиране контролират управлението на плъзгача към управлението на закрепването. Всички трактори от серия Cat D3 са оборудвани с технологията SMART. Още тази година, специално за тази система, бяха разработени работните тела на мини-товарач с острие на булдозер с шестпозиционна променливост в дизайна. Прикачени устройства за багери, както и нож за грейдер. Малки странични товарачи.