Конденз при фаровете

Конденз при фаровете

Крушки в фаровете

При експлоатация на автомобил има не само проблеми с изгорелите крушки в фаровете, но и оптиката. Конденз при фаровете. Може както се казва, да се поти, когато на стъклото се появи конденз от вътрешната страна на фаровете. Нека поговорим по-подробно защо се образува конденз в фаровете и как да се отстранят такива проблеми. Ако такава кондензация се появи в фаровете след измиване на автомобила. Това означава нарушение на плътността на фара, в резултат на което въздухът, наситен с влага, попада вътре. За да разрешите този проблем, ще трябва да отворите капака и след това да изчакате около 20 минути. Обикновено това време е достатъчно, за да се изпари целият кондензат, а до следващото измиване подобни проблеми няма да притесняват собственика на автомобила.

Конденз при фаровете

Ако кондензът в фаровете на вашия автомобил се появява постоянно, тогава в такъв случай е необходимо да се подаде аларма. Конденз при фаровете. Тъй като такава висока влажност може да доведе не само до значително влошаване на пътното осветление, но също така се забелязват неизправности в оптиката. След което собственикът на автомобила ще очаква значителни разходи за ремонт. Поради постоянната кондензация в фаровете се увеличава вероятността от късо съединение, което може не само да повреди блока за управление на фаровете, но и да доведе до пожар в автомобила. Също така, при продължително присъствие на кондензат във фара се отбелязва повредата на металните елементи на осветителното оборудване.

Корозия и окисляване

Появяват се корозия и окисляване, след което крушките се унищожават преди време, те трябва да бъдат заменени, което значително увеличава разходите на собственика на автомобила. Следователно ще е необходимо да се определят причините, поради които кондензатът се утаява на повърхността на плафона. Както можете да видите, има много причини, поради които във фара се появява конденз. В някои сили това са дори дизайнерски характеристики на осветителното оборудване, производителят ги е променил в гаранция или е дал препоръки как да отстрани подобни проблеми. Във всеки случай ремонтът и отстраняването на такива неизправности ще се различават в зависимост от вида на осветителното тяло и специфичните повреди.