Камери по пътищата

Камери по пътищата

Скоростни радари

Всяка година по улиците на нашите градове и по крайградските магистрали се появяват скрити камери за отстраняване на нарушения. Което значително усложнява живота на шофьорите. Камери по пътищата. Нека да поговорим по-подробно за това дали такива скоростни радари трябва да бъдат посочени по някакъв начин и какви нарушения на правилата за движение могат да бъдат регистрирани от камерите. В близкото минало ченгета използваха само най-простите радари. Които бяха в КАТ и им позволяваха да определят скоростта на автомобила. Днес се появиха мобилни и стационарни устройства, които се отличават с точността на работата си, което ви позволява да поправите различни видове нарушения на правилата за движение.

Камери по пътищата

Най-широко разпространени са стационарно инсталираните камери, които работят в напълно автоматизиран режим. Камери по пътищата. Данни за нарушения от тях се събират в централния офис. Където те се обработват от системата и след това се изпраща писмо за щастие на шофьори, извършили такова нарушение. Също така самите служители на КАТ могат да използват мобилни фиксиращи камери, според които веднага глобяват шофьорите. Ако първоначално такива радари и камери са регистрирали само превишена скорост. Днес тяхната функционалност е значително подобрена и разширена. Съвременните камери за отстраняване на нарушения могат да открият следното. Тези и много други нарушения днес се регистрират от такива стационарни или мобилни камери и обработката на всички данни най-често се извършва в напълно автоматичен режим. След което се изпраща писмо до водача с описание на глобата, която той трябва да плати непременно.

С помощта на стационарни камери

Днес повече от половината от всички глоби, които се издават на шофьорите. Се установяват именно с помощта на стационарни камери, фото и видеозапис на нарушения. Ако сте получили такава глоба и сте сигурни, че не сте извършили нарушение, трябва да се свържете с териториалното управление на КАТ. Където спорът ще бъде анализиран. В случай, че не е било възможно да се постигне отмяна на глобата. Но в същото време сте сигурни, че не сте извършили нарушение, в такъв случай можете да се обърнете към съда, наемайки авто адвокат или независимо да се подготвите документи и представяне на вашите интереси за разглеждане на делото. Трябва само да се помни, че подобни получени глоби не бива да се пренебрегват в никакъв случай, тъй като данните за тях се изпращат до съдебния изпълнител, след което ще бъде просто невъзможно да се пътува в чужбина или да се правят сделки с имущество.