Как работят бетонобъркачките

Видове бетонобъркачки

Бетонобъркачките са основни смесителни машини, които се използват за създаване на бетонни смеси с течна. Полутечна или пластмасова консистенция, както и разтвори за мазилки и зидарии. На пазара има много видове оборудване. Когато решавате да закупите бетонобъркачка, трябва да се ръководите от собствените си нужди. Видове бетонобъркачки. Поради формата на миксера могат да се разграничат два основни типа бетонобъркачки – барабанни и купа миксери, които също се различават по производителност. Бетоновите или забавени бетонобъркачки са оборудвани с въртящ се барабан, който е автоматичен или механичен режим. В зависимост от версията се накланя от манивела или колело. Обемът на барабана обикновено е от 80 до няколкостотин литра. Как работят бетонобъркачките. Когато избирате бетонобъркачка, човек трябва да се ръководи от оптималната производителност за всеки конкретен случай.

Как работят бетонобъркачките

Един от най-важните параметри е мощността на агрегата и неговата консумация на енергия. Мощните агрегати с висока производителност консумират повече енергия. Но техният капацитет може да варира от няколкостотин до няколко хиляди литра. Следователно тези устройства са по-ефективни при по-големи натоварвания и се използват, когато трябва да се приготви повече смес за кратко време. Бетонобъркачките се различават и по начина си на придвижване – те могат да бъдат разделени на преносими, стационарни, автомобилни. Първият тип бетонобъркачки са най-малките устройства, които са подходящи за индивидуална конструкция. Стационарните бетонобъркачки са оборудвани с механизъм с принудително действие. Те се отличават с висока производителност, подобрено качество на смесване на бетонни смеси.

Камиони за бетонобъркачки

В процеса на работа се изключва натрупването на сместа. Стационарното оборудване е подходящо само за големи строителни компании, тъй като тези блокове имат много сложен дизайн и ограничено използване на големи инертни материали. Процесът на смесване е придружен от голям разход на енергия, както и значително износване на работните повърхности. Камиони за бетонобъркачки – цялото разнообразие на пазара. Бетонобъркачките, монтирани на камиони, са по-удобни, но в същото време скъпо решение за големи строителни обекти. Това могат да бъдат монтирани на камион бетонобъркачки, които транспортират до няколко хиляди литра бетон. Или самозареждащи се бетонобъркачки с различни размери, които се използват за дозиране, смесване и транспортиране на бетон. Има ABS агрегати, които са монтирани на шасито на тежкотоварен или мотокар.

Приготвяне на бетонова смес

Бетонобъркачките в зависимост от нуждите се използват в различни случаи. За приготвяне на бетонова смес в процеса на движение. Директно на строителната площадка, както и когато е необходимо да се транспортира готова висококачествена смес. Заводът за смесване на бетон е смесващ барабан с форма на круша, оборудван с гравитачен механизъм за обръщане. Те са монтирани на шасито на камиони, както и на специални шасита от автомобилен тип или на полуремаркета, агрегирани с триосни трактори. Смесителните барабани имат постоянен ъгъл на наклон от 10 до 15 °. Винтовите остриета, монтирани вътре, смесват бетонната смес и осигуряват разтоварването на крайния продукт. Техническите характеристики на домашните камиони за бетонобъркачки в много отношения са сходни и са максимално унифицирани. Оборудването работи успешно при температура на околната среда от -30 ° до + 40 ° C. Как работят бетонобъркачките.

Приготвяне на бетонова смес

Максималната скорост на натоварените камиони за бетонобъркачки при движение по пътища в технологичен режим е не повече от 60 км / ч. Основният параметър, на който трябва да обърнете внимание, когато купувате ABS, е обемът на смесителния барабан. Машините, докарани от чужбина, са по-технологично напреднали. Оборудването на италианската компания Fiori е много търсено в Европа. Основана през 1942 г, компанията е специализирана в производството на бетонобъркачки и самосвали. И през 1965 г. специалистите на Fiori разработиха първия в света самозареждащ се ABS. Компанията предлага модела DB X 50 с вместимост 5000 литра, който осигурява дневна производителност от 120-130 m³ бетон. Както и по-малък смесител DB 460 с капацитет 4000 литра. Бетонобъркачките Merlo са признати и в много европейски страни. Компанията има над 100 години опит в индустрията на строителната техника, произвеждайки телескопични товарачи, мотокари и компактни бетонобъркачки с вместимост от 2500 до 3500 литра в продължение на няколко десетилетия поред. Камиони за бетонобъркачки Sino с вместимост до 1000 литра тепърва започват да се появяват на нашият пазар.