Как да изберем багер товарач

Как да изберем багер товарач

Модел багер-товарач

Изборът на нов багер-товарач се основава преди всичко на следните фактори. Цената на специално оборудване, надеждността на модела, експлоатационният опит на приятели и познати. Както и наличието на сервиз и резервни части на пазара. Съответно се определят определени критерии за избор на товарач. Модел багер-товарач. Марката трябва не само да бъде разпознаваема, но и добре позната. Най-добрият вариант е модел, който е на пазара от дълго време. Не трябва да се спирате на изцяло ново предложение от производителя. Всеки нов модел, който се появи на пазара, е експериментален. Наличност на компоненти и резервни части за багер товарач. Доставките на резервни части до България трябва да бъдат възможно най-пълни и поръчките трябва да се изпълняват незабавно. Как да изберем багер товарач.

Как да изберем багер товарач

Всичко зависи от броя на продадените автомобили в региона. Ако има малко хора, които искат да закупят багер-товарач от определен модел, тогава запазването на комплекти резервни части за такива машини е просто нерентабилно. Резервните части са в изобилие за тези модели, които се продават хиляди, а не стотици. Само в този случай можете да разчитате на безплатното закупуване на необходимата част. Колкото и надеждно да е специалното оборудване, не трябва да се успокоявате, че няма да се налага да търсите правилната част. Всяка машина има оперативен ресурс, чийто краен етап е изпълнен с чести повреди. След като вземете решение за закупуване на багер-товарач, трябва да определите обема на работата. Който ще извърши това специално оборудване, преди да го закупите. Особено важно е, ако колата ще работи в постоянен режим, тогава разбира се покупката ще бъде оправдана.

Наличност на компоненти и резервни части за багер товарач

Но ако тази техника се зарежда от време на време, тогава обосновано решение е да я наемете. Ако въпреки това се вземе решение за закупуване на багер-товарач, тогава има редица опции, които трябва да се имат предвид. Домашното специално оборудване е много по-евтино, налични резервни части и сервизни центрове за неговата поддръжка, което не може да се каже за внесеното оборудване. След като вземете решение за закупуване на багер-товарач, трябва да определите обема на работата, който ще извърши това специално оборудване, преди да го закупите. Особено важно е, ако колата ще работи в постоянен режим, тогава разбира се покупката ще бъде оправдана. Как да изберем багер товарач. Първо, трябва да разберете на коя техника да дадете предпочитание.

Употребяван или нов багер товарач

Тук няма убедителен отговор, тъй като има плюсове и минуси. Вносното оборудване е по-функционално, по-удобно за оператора и има висока надеждност и издръжливост. Домашните машини по отношение на качество и технически възможности вече са се доближили до чуждестранните аналози. На кой багер товарач да се даде предпочитание, употребяван или все още нов? Въпрос, на който е трудно да се отговори веднага. Новата техника, разбира се, е страхотна, дава й се повече предпочитание. Но винаги ли е оправдано. Първо, новото оборудване е много по-скъпо от използваното оборудване и не всеки може да си го позволи. Това се отнася особено за вносно оборудване от най-добрите производители. Закупувайки употребявано оборудване, можете да получите допълнителни проблеми за себе си, ако сте го закупили без щателна проверка и без да знаете техническите му характеристики.

Препоръки при закупуване на багер-товарач

Винаги е препоръчително да закупите този вид транспорт с опитен механик. Който е в състояние да даде техническа оценка на този транспорт. Но не винаги е възможно да се използва услугата на опитен механик и затова ще се опитаме да дадем редица препоръки при закупуване на багер-товарач. Данните за моточасовете не са опция, когато е възможно да се определи експлоатационният му живо. Тъй като неговите показатели могат лесно да бъдат коригирани и, ако е необходимо, да бъдат променени на нови. Най-добрата насока е годината на издаването му, като същевременно се прави приблизително изчисление на работата му за календарната година. С интензивната си работа тази техника, като правило, генерира около 1500 m-h за календарна година. Сега можете лесно да изчислите показанията му на брояча. Например, ако колата е произведена преди 3 години, като се вземат предвид часовете на мотоциклета за една календарна година, показанията на брояча трябва да бъдат приблизително 4000-4500 mph.

Проверете нивата на масло и течности в скоростната кутия

Един от начините да се уверите, че няма трик е да проверите нивата на масло и течности в скоростната кутия, двигателя, осите, хидравликата и охладителната система. Можете да получите информация за това колко често е работило оборудването и при какви условия. След като прегледате състоянието на неговата гума, пръсти и зъби, колко са износени и какви щети имат. Уверете се, че има необходимата смазка в нейните фитинги за мазнини. Как да изберем багер товарач. Специално внимание трябва да се обърне на фитингите за грес, разположени в долната част на багер-товарача. Мазнините трябва да са на разположение. Уред без масло не е преминал през необходимата поддръжка и следователно най-вероятно скоро ще се наложи да го замените. Следващите стъпки са да се видят различните течове на масло, антифриз или дизел. За да направите това, трябва да стартирате оборудването и да загреете двигателя. Също така трябва да обърнете внимание на горивната помпа с високо налягане.