История на автомобила

история на автомобила

Съвместните предприятия

От 70-те години насам има много предложения за инвестиране в икономиката. Съвместните предприятия предлагат да организират германски, американски, японски и дори съветски компании. Политиката за предотвратяване на влизането на варягите в собствената им икономика и развитието на собствен потребителски пазар доведе до голямо изоставане в машиностроителната индустрия. История на автомобила . В Индия, както и в КНР, дълго време имаше странна симбиоза на икономика на абсолютно ценови пазар т.е. не регулирана от държавата и тип мобилизация когато стъпките на индустриите се регулират ръчно, като, например в СССР. В същото време местните производители бяха натоварени предимно с насищането на вътрешния пазар. Но кой капиталист би инвестирал долари в чужда икономика, за да получи неконвертируеми рупии?

История на автомобила

В резултат на това индийските производители инвестираха приходите си в изкупуване на активи в чужбина, което не означаваше просперитет на собствената им индустрия. Машиностроенето е доста интензивна индустрия и изисква други по-развити финансови и политически инструменти. Изтрезняването настъпи по време на азиатската криза от 1997–1998 г., когато стойността на вътрешния продукт спадна на фона на външните дългове. С падането на външните активи на всички индийски индустрии рупите се оказаха малко ликвидни. Доларовият парашут от задгранични активи, загубили стойността си, едва спаси икономиката. История на автомобила. Това принуди правителството до 2000 г. да разработи пакет от антиинфлационни мерки, насочени към укрепване и развитие на машиностроенето.

Eвропейските марки

След това бяха приети закони за допускане на чуждестранни производители до вътрешния пазар. Сега не е необходимо да има съвместно предприятие или гарантиран дял от продажбите на местния пазар. Естествено, европейските марки не можеха да пропуснат тази възможност да проникнат на един от най-големите по отношение на потенциала си и най-бързо развиващите се пазари в света. История на автомобила. Индийската икономика получи достъп до най-модерните технологии на страните от златния милиард. Това е второто навлизане на германския концерн на пазара на Индустан. За първи път самосвалите Mercedes-Benz 713S започват да се произвеждат в завода в Тата през 1954 година. Впоследствие Bajaj започва да произвежда микробуси и микробуси Tempo Matador MB typ-L70 и Tempo Traveler.

Капацитет на централата

През 2012 г. на Auto Expo в Ню Делхи стартира новият Daimler India Commercial Vehicles Pvt. Ltd DICV в завода в Орагадам близо до Ченай. Компанията вече е инвестирала 44 милиарда рупии 827 милиона щатски долара в производство и възнамерява да постигне локализация от 90% до края на годината при съществуващите 85%. Годишният капацитет на централата ще бъде 36 000 единици и може да бъде увеличен до 70 000 единици годишно. На пазара ще бъдат представени общо 18 модела за различни цели с общо тегло от 9,6 до 32 тона. Обозначението на моделите е идентично с това на Mercedes. Първата цифра в индекса показва общото тегло в тонове, последен и предпоследен – индексът на мощност в к.с. разделено на 10.