Инспектори от КАТ

инспектори от кат

Техните права и отговорности

Малко от нас шофьорите са доволни от перспективата за комуникация с инспектори от КАТ. Инспектори от КАТ. Тази неприязън към държавните служители се дължи до голяма степен на непознаването на техните права и отговорности. В резултат на това шофьорите често се съгласяват с незаконните искания на пътните полицаи или влизат в конфликт с тях. Получавайки големи глоби. Нека поговорим по-подробно за това какви изисквания на инспектора на КАТ не са задължителни. Инспекторите често изискват колата да бъде теглена до паркинга. Ако в кръвта на водача се открие алкохол. В действителност обаче това е позволено само ако такава кола, спряна от инспектор, за да провери шофьора, пречи на преминаването на други автомобили. Във всички останали случаи собственикът на автомобила има право да заключи колата си с ключ, след което се съставя протокол.

Инспектори от КАТ

Разбира се, в повечето случаи наказанието за алкохол в кръвта е лишаване от лиценз, но това изобщо не означава фактът. Че шофьорът по-късно трябва да плати за услугите за евакуация и намирането на колата на паркинга. Съвсем законно е в бъдеще да помолите вашите приятели и познати да седнат зад волана и да занесат колата до гаража или до къщата ви. Шофьорът не трябва да напуска колата. Най-често срещаното и незаконно изискване на инспекторите на КАТ е тяхното искане към шофьора да напусне колата. Най-често водачите са помолени да се прехвърлят в патрулна кола. Където се съставя протокол или се проверяват допълнителни документи спрямо различни бази данни. В действителност шофьорът не е задължен да се преоблече в патрулна кола и той трябва да напусне колата си само ако колата е претърсена или алкохол е открит в кръвта на водача и собственикът на автомобила е задържан.

Принуждавайки ги да признаят

Най-често ченгета молят шофьора да слезе от колата и да отиде до патрулната кола само с цел да упражни психологически натиск върху собствениците на автомобила. Принуждавайки ги да признаят, че са нарушили правилата за движение. На подсъзнателно ниво, намирайки се в патрулна кола, тоест на чужда за нас територия, ни е трудно да противопоставим нещо на такъв натиск от страна на инспектора. За водача става по-лесно да приеме глобата, отколкото да се опита да докаже невинността си. За да избегнете подобни проблеми, не забравяйте, че не е нужно да се преобличате в патрулна кола или дори да слизате от колата си.