Инспектори на КАТ

инспектори на кат

Пътната полиция

Много шофьори са уверени, че служителите на пътната полиция по-рядко спират автомобили от определени категории. Освен това всеки шофьор вярва, че подобни категории недосегаеми автомобили се различават значително. Инспектори на КАТ. Нека поговорим по-подробно кои автомобили наистина рядко се спират от служители на КАТ. Но инспекторите все пак предпочитат да не се забъркват със скъпи чуждестранни автомобили, автомобили с регистрационни табели на крадци, момичета, шофьори и автомобили със средна ценова категория без настройка и оцветяване. Разбира се, няма законово установени категории такива автомобили.

Инспектори на КАТ

Всъщност, ако спрете всички коли подред, ще е необходимо значително да увеличите персонала на службата за пътно-пропускателни пунктове. Като същевременно осигуряването на необходимата безопасност по пътищата ще бъде просто невъзможно. Опитните инспектори добре знаят. Че някои автомобили и шофьори по правило нямат проблеми с техническото състояние и личните данни, така че спирането им ще бъде само загуба на време. Как да се обяснят действията на инспекторите и на полицията. Обикновено новите, току-що закупени автомобили нямат особени проблеми с техническото състояние. Шофьорите им разполагат с всички лични документи, така че спирането на такава кола за проверка и търсене на нарушения ще бъде просто загуба на време за полицаи или инспектор.

От какво се ръководят инспекторите?

Също така инспекторите рядко спират автомобили с тъмен цвят, което се обяснява с тяхната незабележимост в движението. Такива автомобили просто не привличат вниманието, така че най-малко е вероятно те да бъдат спрени за проверка. Същото може да се каже и за скъпите чужди коли. Които се карат от млади момичета. По правило такива шофьори нямат проблем с техническото състояние на автомобила. документите са в ред, така че ще бъде невъзможно да бъдат глобени за някакво нарушение по по пътищата. Днес наистина има определени категории автомобили, които е по-малко вероятно да бъдат спрени от инспектори или от полицията за проверка на лични данни.