Инжекционен двигател

инжекционен двигател

Видове проблеми

Много шофьори са уверени, че процедурата за стартиране на двигателя не е трудна. Много от тях обаче действат неправилно при стартиране на инжекционния двигател. Което води до различни видове проблеми и дори сериозни повреди на силовия агрегат. Инжекционен двигател. Нека поговорим по-подробно защо не трябва да натискате газта веднага щом двигателят стартира. Съвременните двигатели са напълно контролирани от автоматика. Която следи различни работни параметри, като прави подходящи корекции в работата на двигателя. Следователно управляващият блок, без да получава данни от различни сензори. Може независимо да увеличи или намали обогатяването на сместа и дори да повиши оборотите на двигателя.

Инжекционен двигател

Автоматизацията може да осигури правилната работа на силовия агрегат веднага след стартиране на двигателя. Без допълнителни манипулации от страна на водача. Следователно не се изисква незабавно да започнете да натискате газта, това не само не подкрепя правилната работа на двигателя, но също така можем да доведе до различни неизправности и двигателят спира в такива неумели ръце, след което вече е трудно да започна. Ако водачът незабавно щракне върху газта при стартиране на двигателя, това може да доведе до неправилна работа на дроселната клапа. Щом натиснем педала на газта, дроселовият клапан се отваря, което води до рязко изчерпване на горивната смес. Това не само не поддържа работата на двигателя, но също така стига дотам, че двигателят започва да се задушава и скоро спира.

Инжекционен двигател на автомобила

Такива неправилни действия на водачите водят до проблеми със стартирането на двигателя, докато самата автоматизация може лесно да поддържа правилната работа на силовия агрегат и не би било необходимо да натискате педала за газ или да извършвате други манипулации. Трябва да се помни, че такива дроселови клапани се предлагат съответно на инжекционни и карбураторни двигатели, както на стари, така и на нови автомобили, не трябва веднага да натискате педала на газта след стартиране на двигателя. Друг възможен проблем с неправилни действия по време на стартиране на двигателя е възможността за това, което се нарича двигател и свещи. Чрез рязко натискане на газа увеличаваме количеството гориво, постъпващо в горивната камера, докато горивото няма време да изгори напълно, което може да доведе до ситуация.