използване на товарни кранове

Предназначение и възможности на крановете

Кранът за товарач е техническо устройство, което съчетава функциите на кран и камион в един комплекс. Може да се използва не само за товарене на необходимите материали и оборудване, но и за транспорт и след това за разтоварване. Освен това само един човек е длъжен да управлява товарачния кран. След което да изпълнява всички скъпи и отнемащи време процеси. Предназначение и възможности на манипулаторните кранове Основната цел на крано-манипулаторната инсталация е механизирането на процеса на товарене и разтоварване. Използване на товарни кранове. Той се монтира както непосредствено зад кабината на камиона, така и зад каросерията. Последната опция, като правило, се използва при комплектоване на превозни средства от различни аварийни служби.

Използване на товарни кранове

Ако се изисква превоз на обемисти товари, тогава към крана на товарача е прикрепено ремарке. А за експлоатация в офроуд условия е подходящ кран-манипулатор, оборудван с верижно шаси. Кранът за автомобилен манипулатор е в състояние да повдига и транспортира голямо разнообразие от стоки. Металообработващи машини, оборудване, домакински уреди, специално оборудване, строителни модули. Този комплекс е особено удобен за изграждане на едно – или двуетажни сгради. Там, където масивните мотокари не могат да се обърнат, компактният, маневрен и високо прецизен кран товарач се движи с лекота от обект на обект. Областта на приложение на товароносимите кранове не се ограничава до строителни, монтажни, ремонтни и възстановителни работи и транспортиране на стоки с различни размери.

Видове товарни кранове

Те се използват в комуналните услуги за евакуация на превозни средства в ситуация, в която конвенционален теглещ автомобил не може да се справи. Или когато е невъзможно да се предотврати повреда на превозното средство, когато е натоварено с лебедка. В този случай използвайте специални закопчалки, дръжки и колани. Крановете товарачи също имат предимството на товароподемността си. С кран могат да се натоварват различни товари. Във всеки отделен случай се използва кран товарач със съответната товароподемност. Леките кранове-манипулатори вдигат товари, ненадвишаващи 10 kg. Средни – от 10 до 100 кг. Тежки – от 100 до 1000 кг. Свръхтежки – 1-12 т. В същото време в комплекта за доставка на кранове може да присъства голямо разнообразие от захващащи устройства.

Повдигане на товара се осигурява от кран

Поради инсталирането на манипулатора върху неподвижна опора, се осигурява максимална стабилност при товарене на автомобила. Това също така предотвратява търкалянето при претоварване. По този начин товарът не е повреден и заплахата за хората около превозното средство е сведена до минимум. Повдигането на товара се осигурява от кран, с помощта на стрелка товарът се премества към шасито на камиона. И след това се закрепва здраво за последващо транспортиране с помощта на специално захващащо оборудване (верижни или въжени фитинги, магнитни грайфери, траверси и вилици). С които е оборудван крана.

Дистанционно управление на кран

Кранът може да се управлява дистанционно с помощта на контролния панел. Тоест един човек може да се справи с всички товаро-разтоварни и захващащи устройства. И поради използването на ръчно задвижване, кранът-манипулатор може да се използва за преместване на товари на къси разстояния. Поради компактните си размери, кранът-манипулатор може да се използва за повдигане. Където не може да премине друго товарно оборудване. Използването на този вид оборудване дава възможност да се спестят човешки, материални и времеви ресурси и следователно това е обещаващ тип и е силно търсено на съвременния пазар на специално оборудване. Използване на товарни кранове.