Износване на двигателя

износване на двигателя

Умиращ двигател

Дори и най-надеждният двигател на автомобила се разваля рано или късно, след което трябва да се ремонтира. Познавайки признаците на такъв умиращ двигател, е възможно да се намери употребявана кола, която няма да създаде много проблеми, а двигателят ще продължи много години, без да е необходим скъп ремонт. Как да определите критичното износване на двигателя. Ако маслото попадне в корпуса на дросела и във въздушния филтър от вентилационната система на картера. Тогава такъв двигател вече е критично износен и изисква основен ремонт. В такъв случай се изисква пълна диагностика, само в този случай ще бъде възможно да се установят специфични неизправности.

Износване на двигателя

Това показва наличието на значителни пролуки между буталото и цилиндъра, поради което в картера се появява прекомерно налягане, след което газовете, заедно с окачването на моторното масло, започват да се изтласкват във всмукателния канал. Можете да определите такива проблеми, като премахнете горната тръба за отдушник, от която газовете на картера ще пулсират. Такъв мотор изисква сложни и скъпи ремонти и най-добре е да откажете да купите проблемна употребявана кола.

Повишен отработен дим

Повишен отработен дим

Цветът на отработените газове може да разкаже много за състоянието на двигателя. Ако от ауспуха излиза дебела пара, това показва повреда на уплътнението на главата на цилиндъра. Обикновено такива неизправности са придружени от кипене на антифриз и прегряване на двигателя, ако не обърнете внимание на такъв проблем своевременно, двигателят ще задвижи това, което се нарича, и впоследствие основен ремонт и подмяна на цилиндъра главата се изисква.

Причината за такива неизправности

Ако от изпускателната тръба излиза син и черен дим, това означава, че маслото е влязло в горивната камера. Причината за такива неизправности е износените уплътнения на стеблото на клапана, които ще трябва да бъдат заменени. Единственият начин да се установи неизправността е чрез разглобяване на двигателя и отстраняване на цилиндровата глава. В някои случаи пръстените за изстъргване на масло също карат маслото да попадне в горивната камера. Във всеки случай подобен ремонт ще бъде изключително скъп, така че трябва да откажете да закупите такова копие на автомобил.

Чужди звуци в двигателя

Чужди звуци в двигателя

Ако чуете характерното бръмчене на износени лагери или почукване на клапани от двигателя, това показва сериозни неизправности на двигателя. Професионалистът ще може да определи дали са износени шайбите на коляновия вал, дали е необходимо да се регулира групата клапани или такъв двигател ще изисква основен ремонт. Във всеки случай, подробна диагностика трябва да се извършва изключително от специалисти, които чрез един такъв външен звук могат да определят съществуващите неизправности.