Износване на гумите

Износване на гумите

Протекторът е напълно износен

Средно автомобилните гуми издържат 3-4 сезона, след което трябва да бъдат заменени. Износване на гумите. Въпреки това, в определени ситуации се отбелязва интензивно износване, след което протекторът е напълно износен и собственикът на автомобила. Трябва да смени гумите буквално една или две години след началото на тяхната експлоатация. Нека поговорим по-подробно за причините за бързото износване на каучук на автомобил. Не са редки случаите, когато собствениците на автомобили извършват сезонни смени на гумите. Сами или спестяват от обслужване и не балансират колелата по време на изпита. Загубили геометрията си, колелата тръгват с висока скорост, което се нарича биене, което от своя страна води до бързо износване на гумите. За да елиминирате това, вземете за правило редовно да балансирате гумите веднъж на сезон.

Износване на гумите

Което премахва подобно биене, проблеми с гумите и окачването, като впоследствие намалява разходите на собственика на автомобила за закупуване на нови джанти. Друга причина за бързото износване на протектора на гумата е нарушаването на ъгъла на подравняване на колелата. Износване на гумите. Поради този неправилен наклон, колелото е изкривено, в резултат на което гумата е подложена на значителни натоварвания по време на движение. Тези проблеми с изкривяване се характеризират с повишено износване отвътре или отвън на протектора. Това не само води до проблеми с гумите, но и значително увеличава разхода на гориво. При извършване на каквито и да е ремонтни дейности с окачването на автомобила. Собственикът на автомобила трябва да регулира разклонението и тази работа се извършва на специално оборудване, което позволява да се гарантира качеството на подравняването на колелата.

Протекторът е напълно износен

Неправилното налягане в гумите може да доведе не само до значително увеличаване на разхода на гориво. Износване на гумите. В края на вратите или под капака. Което показва оптималното налягане в гумите. Такава проверка се извършва на всеки три месеца и веднъж годишно манометрите трябва да бъдат тествани в сервиза за гуми, което ще гарантира точността на техните показатели. Подобна проверка на налягането в гумите не е трудна и не отнема много време, докато собственикът на автомобила може значително да намали разхода си на гориво, като избягва проблеми с гумите.