Износване на ангренажния ремък

Износване на ангренажния ремък

Чистотата в колата

Добре известно е, че прекъсването на ангренажния ремък най-често завършва със счупени клапани, след което двигателят се нуждае от основен ремонт. Ето защо трябва да наблюдавате състоянието на ангренажния ремък, като го подменяте на пробега, препоръчан от производителя. Изключително важно е постоянно да следите състоянието на ангренажния ремък и ако се появят повреди и признаци на износване, да го сменяте своевременно. Износване на ангренажния ремък. Нека поговорим по-подробно за това как, без да махаме зъбния ремък, да определим неговото износване. За съжаление, ангренажният ремък е разположен на труднодостъпно място. Така че простото отваряне на капака и проверка на състоянието му ще бъде проблематично. Малко шофьори обаче знаят, че има относително лесни начини за определяне на състоянието на ангренажния ремък.

Износване на ангренажния ремък

Без да се налага да сваляте задвижването и да разглобявате двигателя. По такива косвени признаци можете точно да определите състоянието на колана и да го замените навреме. Износване на ангренажния ремък. Обикновено автомобилните производители в техническата документация за автомобил препоръчват смяна на ангренажния ремък на всеки 60-80 хиляди километра. Необходимо е обаче да се вземат предвид и особеностите на експлоатацията на автомобила, например при агресивен стил на шофиране и дори при ниски температури коланът има повишено натоварване, което може да доведе до ранното му износване и необходимостта от подмяна вече при бягане от 40-50 хиляди километра.

Чистотата в колата

Опитните механици обикновено посочват няколко основни признака за износване на ангренажния ремък, при наличието на които трябва да закарате колата на сервиз и да замените задвижването. Това елиминира счупването му и необходимостта от последващо извършване на скъп основен ремонт на двигателя. Изпълнителите. Ако на сравнително стари автомобили все още е възможно да се извършва такава работа независимо, тогава на нови чужди автомобили все пак бихме ви препоръчали да се свържете със сервиза, където майсторите, използващи подходящото оборудване, ще могат да извършат такава необходима сервизна работа.