извънгабаритни тежки товари

Превозни средства за извънгабаритни тежки товари

Превозните средства за извънгабаритни тежки товари са един от най-много, ако не и най-динамичният сегмент на прикачени превозни средства. Разнообразието от форми и размери позволява на дизайнерите да изразят себе си. През последните три десетилетия вятърната енергия се превърна във важна движеща сила в развитието на тежките камиони. Теглото и размерите на компонентите на вятърните турбини растат и с тях автомобилите, специално проектирани за този сегмент, буквално нарастват. Към днешна дата е достигнат такъв важен момент като дължина на острието от 80 м, което изисква обновяване на парка превозни средства за тяхното транспортиране. Извънгабаритни тежки товари. Очевидно това не е границата и предстоят нови решения, например с преместване на противотежестите.

Извънгабаритни тежки товари

В модулния сегмент превозни средства се развиват асистиращи системи, чието значение е да постигнете повече с по-малко усилия. Така че задвижването на трасето, което се включва, ако е необходимо, е по-икономично решение от допълнителен трактор, не увеличава дължината на автомобилния влак и не ограничава скоростта на пистата. За транспорт по неравен терен и планински пътища, в планинските райони се изграждат много вятърни полета, търсените компактни транспортни решения за транспортиране на дълги лопатки по планинските пътища. Такива решения се предлагат от всички производители на модулни превозни средства, всеки от тях е оригинален, със своите предимства. Така в края на миналата година Nooteboom осигури европейски патент (EP1558464) за адаптер LIFTAD за захващане на кулова секция за превозно средство Mega Windmill Transporter (MWT).Транспорт по неравен терен и планински пътища

Адаптерът LIFTAD-100 е предназначен за транспортиране на секции с дължина 40 или повече метра. Като част от автомобилния влак се използват предни колесни колички с джип с 2, 3 или 4 оси и 7-осни колички отзад. Понякога се използва 7- или 6-осна колесна количка на модулно полуремарке отзад. LIFTAD се регулира безстепенно спрямо диаметъра на кулата, товароносимостта на адаптера достига 100 т. Адаптерът може да повдигне участъка на височина 1,5 м, което ви позволява да преодолявате трудни участъци от маршрута. Kässbohrer започна с тежкотоварни полуремаркета през 2008 г. и постигна значителен напредък в развитието и производството. Експлоатацията в различни климатични зони, при трудни пътни условия даде на дизайнерите на Kässbohrer обширен материал, който направи възможно значително подобряване на дизайна, техническите и експлоатационните характеристики на полуремаркетата.

Въздушно окачване и хидравлично управление

Производствената програма на Kässbohrer включва 9 тежки полуремаркета с 2 до 6 оси с плъзгащи се и неподвижни платформи. Изискваните 2-и 3-осни полуремаркета от серията K.SLL с фронтално задвижване са претърпели мащабна модернизация, за която е разработена колесна талига с въздушно окачване и хидравлично управление. Полуремаркетата са оборудвани със 7-метрова платформа с ниско легло, която може да бъде удължена с 5,5 m. Стандартно платформата е висока 200 мм и е заварена към колесната количка. По заявка се предлагат платформи с височина 225 и 250 мм, които се заваряват или закрепват с болтове, ако клиентът желае да използва различни платформи. Платформата и количката са изобилно оборудвани с точки за закрепване. Осигурени са механични сгъваеми удължители. За транспорт на дълги товари е разработен допълнителен междинен ролков конвейер и контейнерни брави за транспортиране на контейнери.

Модулни превозни средства

Въпреки всички проблеми на съвременната икономическа реалност, компанията Uralavtopritsep не пренебрегна темата за модулните превозни средства. Хидравличната система за завъртане на колелата на модула, повдигане и спускане на платформата и системата за аварийно спиране се управлява от дистанционното табло на оператора. Комплектът за доставка включва помпена станция с дизелов или бензинов двигател. Управлението може да се извършва в автоматичен режим от трактора през теглича или в ръчен режим от конзолата на оператора. В този случай платформата може да се движи по една траектория на завъртане, а превозното средство по друга, зададена от оператора. Товароносимостта на превозните средства, сглобени от модули, може да достигне 1500 тона или повече. Горната граница зависи от тяговите възможности на използваните платформи. Например, за транспортиране на реактори, използвани в енергийни съоръжения, превозните средства са използвани на модулен принцип с товароподемност до 600 тона.