Извозване на обемисти отпадъци

извозване на обемисти отпадъци

Оборудване за извозване на обемисти отпадъци

Обемните отпадъци представляват значителна част от ежедневния поток от градски отпадъци. За да може използваните мебели, битови електроуреди, хладилно оборудване или строителни отпадъци да не затрупват контейнерните площадки. Те трябва незабавно да бъдат транспортирани до депа или сортирални площадки. Където тяхната по-нататъшна съдба се определя в зависимост от състава на компонента и остатъчната стойност. Бетонът и тухлите преминават през трошачни инсталации, картонът и отпадъчната хартия се пресоват и транспортират до преработвателните предприятия. Рециклираните гранули се произвеждат от пластмасови отпадъци, които се търсят на пазара. Извозване на обемисти отпадъци.

Оборудване за извозване на обемисти отпадъци

Не случайно обемистите отпадъци са поставени в отделна категория. Те не само изискват работа по специални правила поради възможната опасност за другите. Но също така могат да повредят модерно скъпо оборудване за транспортиране на отпадъци, което не е предназначено за транспортиране на големи и тежки предмети. Категория, която изисква нестандартен подход, са индустриалните отпадъци, които могат да включват електронно и електрическо оборудване, батерии, автомобилни гуми, стъкло. Повече от половината от всички отпадъци, генерирани от производството, са опасни. Сключването на договор с който ще се инсталира специален контейнер или кош за съхранение на мястото за събиране на обемисти отпадъци. Ще ви помогне да се избегнат много проблеми, включително санкции. Най-достъпният начин за отстраняване на обемисти отпадъци е използването на контейнерни контейнери за боклук с козлови или куки асансьори.

Камиони за боклук с бункер

Традиционният камион за боклук с козлов асансьор, предназначен за повдигане и разтоварване на контейнер с боклук. Той е оборудван с метална платформа, където контейнерът е фиксиран по време на транспортирането. Камионът за боклук с куки асансьор използва стрела за зареждане на контейнера върху рамката на шасито. Решението за това какъв тип камион за смет да изберете за конкретна площадка зависи от много фактори. Включително от естеството на материала, който трябва да се изхвърли. В повечето случаи най-лесно е да използвате камион със скип товарач, оборудван с портална платформа. Един от най-важните критерии, влияещ върху ефективността на оператора по обработка на отпадъци, е скоростта, с която се зарежда и разтоварва контейнер. Съкращаването на времето на цикъла дори с 10–20 секунди ще донесе добри спестявания на собственика на подемно-транспортното средство. Извозване на обемисти отпадъци.

Проблемни ситуации, свързани с претоварване

Освен това важната роля играят безопасността на оператора, обхватът на асансьора и стабилността на машината по време на товарене. По време на експлоатацията на товарни камиони често възникват проблемни ситуации, свързани с претоварване или препълване на бункера. Извозване на обемисти отпадъци. Стандартен бункер може да се използва за широк спектър от приложения, но някои видове отпадъци или големи обеми отпадъци изискват вдигане с контейнер. В сравнение с повдигането на кошчето за отпадъци и окачването му върху веригите с помощта на хидравлика, влекачите са по-ефективни при товаренето. За да преместите или затегнете контейнера върху рамката на шасито, хидравличната стрела повдига само едната страна на контейнера. Докато предната част се поддържа от стрела, задната част на бункера се движи лесно над земята върху стоманени ролки. По този начин тази система използва повече плъзгане и търкаляне, отколкото повдигане и следователно осигурява много по-висока товароподемност.

Вместими контейнери

Вместимите контейнери са подходящи за големи проекти, където трябва да се транспортират големи количества материал. За отпадъци от разрушаване, както и за промишлена употреба, където разходите трябва да бъдат внимателно контролирани. Една голяма контейнерна пратка замества множество пътувания с традиционни по размер бункери. Интегрираните задни и странични врати улесняват товаренето с помощни средства. Товарачите с куки могат бързо да сменят прикачните устройства. Вместо контейнер, можете да инсталирате самосвал или например бетонобъркачка. Съвременните лифтове се предлагат с разнообразни системи за управление, от пневматични контроли до програмируеми логически контролери. Друго от съществуващите решения за извозване на обемисти отпадъци е използването на камион за боклук със задно или странично натоварване. Който е оборудван със специално подемно устройство за различни контейнери и пресоваща плоча. Която ви позволява да натоварвате обемисти отпадъци заедно с обикновени отпадъци.