Избор на кофа за багер

избор на кофа за багер

Избор на кофа за багер за производителност

Избор на кофа за багер за производителност. Има много начини да подобрите производителността на вашия багер за ежедневните си задачи. Изборът на подходяща кофа се счита за един от най-големите фактори, влияещи върху ефективността. Някои оператори на багери използват стандартна кофа за всички приложения, но този подход може да повлияе отрицателно на производителността. Например използването на стандартна кофа вместо копаеща кофа може да доведе до загуба на ефективност при копаене на траншеи. Важен етап е предварителното проучване на мястото, на което ще работи кофата и степента на нейното уплътняване. Освен това е необходимо да се оцени плътността на почвата, като се вземат предвид метеорологичните условия. След това да се избере кофата, като се вземе предвид товароподемността на багера. И ако е необходимо, допълнително оборудване и устройство за бърза смяна на оборудването. Най-голямата кофа не осигурява непременно най-висока производителност. Скоростта на пълнене на кофата и времената на цикъла са много по-важни тук.

Високоустойчиви кофи

Кофите се използват за изкопаване и преместване на мек материал с плътност до 1800 kg / m 3. Ниските камъни, камъчета и натрошени скали, като пръст, глина, горната почва, варовик, пясък, рохкава глинеста почва. Избор на кофа за багер. По-често изпълнителите използват кофи за тежък товар, които са по-гъвкави и се представят добре в различни наземни условия. Тези кофи са изработени от висококачествен устойчив на износване материал и имат странични фрези или странични протектори и износоустойчиви облицовки за допълнителна здравина. Те са предназначени за оползотворяване на уплътнен материал като рохка или взривена скала, плътна глина и камък с плътност над 2100 kg / m 3. Подходящ също за чакъл, счупен базалт, варовик, бластиран гранит, кварцов пясък, скали с остри ръбове и други плътни материали. Супер подсилена скална кофа за багер Volvo EC480DL (2,4 м 3 ), произведена от Professional LLC.

Видове кофи за багер

Разширяването на възможностите на багера е възможно чрез използването на изкопни кофи, нивелиращи кофи и обръщащи устройства. Разстоянието от режещия ръб до задната стена, формата на режещия ръб, разстоянието между зъбите и формата на зъба също влияят на производителността. Износването на кофата е силно повлияно от естеството на материала. Според експерти неправилният избор на кофа може да увеличи оперативните разходи с 10-20% поради ускореното износване. Избор на кофа за багер. Силата на пробив на багер характеризира силата на действието на кофата върху материала. Оптимизираното навлизане на кофата улеснява проникването и изтеглянето на материала. Ако изберете кофа, която не може да реализира напълно възможностите на багера, тогава работата с нея ще намали общия живот на машината. Като същевременно намали производителността и ще увеличи разхода на гориво. Пример е използването на кофа с общо предназначение върху скалиста земя вместо скалиста. Което води до увеличаване на натоварването върху хидравличните цилиндри и върху хидравличната система на багера, както и върху тягата на кофата. Използването на широка кофа за твърд материал може да доведе до допълнително износване на кофата и щифтовете. Ако кофата е твърде тясна, обемът на кофата може да не е достатъчен за бързо копаене.

Съвременни технологии

Съвременните технологии позволяват използването на по-тънка високоякостна стомана, като по този начин увеличават капацитета на кофата. Докато общото тегло на машината остава същото. Избор на кофа за багер. Това намалява натоварването на машината и увеличава количеството пръст, грабнато при копаене. Тъй като елементите на кофата са подложени на различни натоварвания по време на работа, те са направени от различна стомана. Например, дъното, страничните стени и облицовките на кофата със средни багери са направени от устойчива на износване стомана. Производителите на багери предлагат разнообразни кофи за своите машини, които най-добре пасват на техните машини. Например, Volvo разполага с широка гама стоманени кофи с висока якост. Благодарение на малкия радиус на режещия ръб, те се характеризират с повишена сила на пробив и по-малко износване. Кофата за общо предназначение ( GP ) на Volvo има завинтени или заварени странични фрези за защита на страничния режещ ръб и увеличаване на проникването.

Строителните кофи Komatsu

Строителните кофи Komatsu се предлагат в три конфигурации. Леки, тежкотоварни кофи за високопроизводителни задачи, кофи за тежък товар и кофа за тежък товар с оптимално съотношение обем/тегло. Формата на сълзата на кофата осигурява висока производителност с по-малко съпротивление при копаене както отвън, така и вътре в кофата. При копаене долните плочи не излизат извън траекторията на зъбите, така че те се износват по-малко. Поради използването на въглеродна стомана 1080 и специална форма на плочите, която допринася за отклоняването на абразивния поток към периферията, тяхната издръжливост се увеличава със 150%. Кофите с общо предназначение обикновено се използват за нормални условия на копаене и меки материали. Що се отнася до силно абразивни материали, струва си да се обмисли използването на подсилена или скална кофа. Дори като се има предвид лекото намаляване на обема на кофата и допълнителното тегло. Тази кофа ще издържи много по-дълго от обикновената кофа и увеличената издръжливост намалява нуждата от поддръжка. Цената му е по-висока, но въпреки това ще се изплати за кратко време и ще спести пари в дългосрочен план.