Зеления континент

зеления континент

Минималните характеристики

В Австралия, далеч от нас, всичко е различно. Сезони, природа, законодателство, традиции – всичко е различно от другите. Дори такова чисто утилитарно нещо като товарни превози. В зората на ХХ век стана ясно, че железопътните влакове, които доставят по-голямата част от стоките в останалия свят, са икономически неизгодни за петия континент. Зеления континент. Разстоянията са гигантски и населението е разпръснато. Следователно транспортът на товари започна активно да се развива, което доведе до най-необичайното явление в света автовлакове автомобилни влакове.

Зеления континент

Всъщност това не е толкова често срещан транспорт, както обикновено се смята. Зеления континент. В повечето населени райони, на запад и североизток от страната, има обикновени системи с две връзки. Само в пустинните райони има истински автомобилни влакове и броят им не надвишава 3% от общия Стандартният автомобилен влак е автомобилен влак с дължина от 22 до 53,5 м и брутно тегло до 125 т. Като цяло има по-тежки и по-дълги. Но за тяхната експлоатация е необходимо специално разрешение. Първият от основните видове автомобилни влакове е трактор с полуремарке и ремарке зад него 36,5 м, 85 т. Вторият тип има четири връзки общо тегло 125 t. Под ремарке австралийците нямат предвид специален дизайн, а обикновен ремарке, монтиран на собствена кукла. Има и трети, вече изчезващ, тип – B-double 25 m. Той е по-къс от предишните и има специален първи полуремарке, чийто корпус е съкратен и в края е монтирано седло.

австралийцитe

Относно тракторите. Те също не приличат на своите колеги от други страни, дори и да имат същата марка. Зеления континент. Първо, рамката е задължително удължена и подсилена тук. Двигателят се инсталира при поискване и обикновено развива най-малко 600 к.с. Между другото, затова качулката на австралийцитe често се сменя – тя е по-висока и по-къса, в противен случай двигателят няма да се побере. Несинхронизирани скоростни кутии, барабанни спирачки. Има четири резервоара за гориво по два от всяка страна, с общ капацитет под 2000 литра; защото натоварен влак по черен път харчи около сто литра на сто, а разстоянието между бензиностанциите може да достигне 500 километра точно като нашия! Сега добре познатият кенгурятник оттук той мигрира към джипове, двуметрова УКВ антена, задължителен климатик.