защита на картера

Изключително метални

Картера на двигателя е едно от най-незащитените и слаби места на двигателя, всеки удар с камък. Лежащ на пътя, или непредпазливо пресичане на бордюр може да повреди двигателя и необходимостта от последващо извършване на скъпите му ремонти. Много собственици на автомобили, за да предотвратят подобни повреди на двигателя, инсталират специална защита. Като същевременно избират изключително метални аксесоари. Нека поговорим по-подробно за недостатъците на такава метална защита на картера. Този предпазител на картера може да бъде направен от алуминий и стомана. В последния случай такива аксесоари се оказват тежки, следователно най-популярните днес са леките и трайни опции, изработени от алуминий.

Защита на картера

Смята се, че този метал е устойчив на ръжда, което му позволява да продължи по-дълго. Защита на картера. Алуминиевата защита на палета обаче има някои недостатъци, включително посредствена здравина. Следователно, ако се сблъскате с бордюр или камък, такъв панел се деформира или пукнатини. Всъщност тези защитни аксесоари са за еднократна употреба по-късно, след като ударят препятствие, те ще трябва да бъдат подравнени или сменени. Необходимо е също така да се вземе предвид фактът, че алуминиевата защита на картера има висока цена, което се обяснява както с високата цена на самия метал, така и със сложната технология за производство на такива продукти.

Пластмасовите протектори

Следователно, като изберете подобни аксесоари, изработени от стомана или други материали, можете значително да намалите оперативните разходи на автомобила си. През последните години станаха популярни пластмасовите протектори на картера, които са не по-малко ефективни от металните аксесоари. Основното предимство на такива пасивни елементи за безопасност на превозното средство е тяхната еластичност. Която им позволява да не се деформират или да се напукат дори при удряне на бордюр или удряне на различни препятствия с висока скорост. Защита на картера. Тази пластмасова защита просто се плъзга надолу в случай на удар, като правилно насочва двигателя и скоростната кутия, които трябва безопасно да се плъзгат отдолу.

Много производители

Докато, ако в автомобила е монтирана стоманена защита, тогава в случай на сериозни челни повреди двигателят и скоростната кутия започват да се превключват в купето. Което се отразява негативно на цялостната безопасност на такъв автомобил. Поради това много производители дори не препоръчват да се използва такава допълнителна защита на каросерията на автомобилите им. Пластмасовата защита е направена от специални полимери, които са едновременно устойчиви на ръжда и различни реактиви. Докато по показатели за якост те по нищо не отстъпват на металните сплави. За да счупите такъв аксесоар, трябва да опитате, а висококачествената защита може лесно да издържи дори сериозни удари срещу бордюри или удряне на пън по селски път.