Зареждане на автомобил

зареждане на автомобил

Проблеми при зареждане на автомобил с гориво

Изглежда, че може да има проблеми при зареждане на автомобил с гориво. Въпреки това сред собствениците на автомобили има често срещано мнение за това как правилно да извършват такава работа, да напълнят резервоара напълно или можете да се обадите на бензиностанция и да зареждате с гориво само по 10 литра. Нека поговорим по-подробно за това как правилно да зареждаме автомобила и как можем да се сблъскаме с грешки, когато изпълняваме такава привидно проста работа. Кой е най-икономичният начин за зареждане на автомобил с пълен резервоар или 10 литра всеки. Неизменно ще загубим само при стигане до бензиностанцията.

Зареждане на автомобил

Всяка година цената на автомобилното гориво непрекъснато се увеличава, така че много собственици на автомобили трудно на подсъзнателно ниво стигат до бензиностанция и плащат 2000 рубли или повече за пълен резервоар. Затова често идваме на бензиностанции, зареждайки буквално по 10 литра. В резултат на това трябва да посещаваме бензиностанцията почти през ден, което не винаги е удобно и наличието на толкова малко количество гориво в резервоара за газ може да доведе до различни повреди. Защо не трябва да зареждате с гориво 10 литра. Дори бензиностанцията да е на път за вкъщи, пак трябва да изминете няколко допълнителни километра. В резултат на това, зареждайки 10 литра по този начин.

Необходимо да се вземат предвид временните загуби

Тъй като на бензиностанцията може да има дълга опашка. Как правилно да зареждате с гориво автомобил, пълен резервоар или 10 литра всеки. Между другото беше установено, че според статистиката по-често на бензиностанциите се случват леки пътнотранспортни произшествия. Ето защо, ако те идват тук почти всеки ден и зареждат с гориво 10 литра, тогава рискувате леки наранявания, които често се отбелязват на бензиностанциите. Не забравяйте също, че зареждайки с гориво десет литра, неизменно рискуваме да излеем заместител в резервоара за газ, което ще ни принуди да извършим допълнително скъпо почистване на горивната система. Значителен проблем при такова зареждане е фактът.

Бензиновата помпа

Бензиновата помпа е разположена вътре в резервоара, едва ще бъде покрита с течност. докато горивото е това, което смазва и охлажда помпата. Бензиновата помпа бързо се проваля и нейната подмяна ще струва значителна сума. Струва ли си зареждане до самата врата. Друга крайност, която често се отбелязва от шофьорите, е желанието да се напълни пълен резервоар, дори до самата врата. В горещината, когато течността започне да се разширява от високата температура, ако в резервоара има максимум гориво, това може да доведе до повишаване на налягането и дори до разкъсване на резервоара. Поради това специалистите препоръчват през лятото да се наливат 40-45 литра в резервоар за гориво, който побира например 50 литра.