Ефективно ремарке

Ефективно ремарке

Основната грижа на водача е безопасното шофиране. Съвременните разработки са предназначени да го освободят от необходимостта да се разсейва от външни задачи, значително да улесни управлението на ремаркето и да намали времето за неговата поддръжка. Интелигентните ремаркета могат да помогнат на водача при потегляне по хлъзгави повърхности и наклони. За целта функцията за подпомагане на сцеплението може временно да повдигне предната ос на ремаркето. Преразпределеното натоварване ще увеличи натоварването на задвижващата ос на подемно-транспортното средство и по този начин ще увеличи коефициента на сцепление на колелото с пътя. Ако водачът има работа с телескопично ремарке, процесът на сгъване или разширяване на ремаркето може да бъде улеснен и ускорен благодарение на специална функция, която.

Ефективно ремарке

На ремаркето е монтиран механичен превключвател за синхронизация с асфалтополагача. Водачът на ремаркето се отдръпва до финишъра на асфалтополагателя. Повдига корпуса и по този начин активира системата. След активиране на функцията към спирачната система се подава достатъчно налягане. Така че съединителят на трактора и ремаркето да не се отдръпне сами. В същото време позволява асфалтополагачът да бута ремаркето заедно с теглещото превозно средство, използвайки сила. В България самосвалите за асфалтови настилки не се използват широко, поради което тази функция е изключително рядка. Устройството TEBS има и функция за защита на ремаркето срещу кражба. Чрез въвеждане на ПИН кода на дистанционното управление или специалния панел. Водачът задейства механичната спирачка на ремаркето и заключва цялата пневматична спирачна система.

Електрическото въздушно окачване

Различните функции за управление на окачването ECAS са сред елементите, които улесняват живота на водача. Нека си припомним шофьора, който е тичал покрай ремаркето по време на товарене разтоварване. Така той се завтече към най-простия управляващ елемент ръчния управляващ клапан. Може да се използва само за промяна на височината на ремаркето. По-усъвършенствана опция за ръчно управление е ръчният кран eTASC от WABCO. Няма аналози на това устройство. Той съчетава предимствата на ръчното управление с въртящ се плъзгащ се клапан и всеобхватната функционалност на електрическото въздушно окачване с ECAS. Не е необходима връзка с подемно-транспортното средство. За удобство на персонала, който извършва товарене разтоварване, има контролни панели, разположени в задната част на ремаркето.

Функции на ремаркето

Ремаркето може да бъде оборудвано с различни контролни панели, в зависимост от версията, те могат да управляват или само основните функции на ремаркето. Или цялата функционалност на електронното въздушно окачване ECAS. Най-модерният елемент за управление ще бъде дистанционното управление. Монтирано в кабината на камиона. Този контролен панел може да показва индикатори за износване на спирачните накладки, индикация за ниско налягане в гумите и информация за състоянието на имобилайзера включване и изключване. Дистанционното управление предоставя индикация за разстоянието до обектите на системата TailGUARDTM. Шест функционални бутона, които могат да бъдат програмирани за управление на различни функции на окачването.

Значително предимство в състезанието

Ефективност на разходите и конкурентно предимство. Разбира се, много от описаните интелигентни решения са доста скъпи. Собствениците на автопарка могат да поръчат ремарке с предварително инсталирано оборудване за внедряване на интелигентни функции или да надстроят ремаркетата с които вече разполагат. Във всеки случай тези инвестиции няма да са напразни и могат да ви спестят ненужни разходи, да помогнат за избягване на произшествия. Да запазят товара, автомобила и водача. Някои от тях, като системата IVTM, ще покажат своята ефективност и ще се изплатят достатъчно бързо. Възстановяването на други може да отнеме повече време, но те веднага ще дадат конкурентно предимство на вашия флот. Това означава, че те ще ви позволят да достигнете качествено ново ниво преди вашите конкуренти и да спечелите значително предимство в състезанието.