енергийна батерия

Неизправностите на акумулатора

През зимния сезон акумулаторът има повишено натоварване и неизправностите на акумулатора. Неизменно ще доведат до невъзможност за стартиране на автомобила. Впоследствие ще трябва да почистите свещите, което ще позволи на двигателя да стартира със заредена батерия. Енергийна батерия. Собственикът на автомобила, за да осигури правилната и безпроблемна работа на автомобила през зимния сезон, трябва да се погрижи за презареждане и проверка на акумулатора правилно. Предлагаме ви най-простите съвети за провеждане на тест на батерията преди настъпването на слана. Преди всичко бих искал да говоря за надеждността и експлоатационния живот на съвременните батерии.

Енергийна батерия

Средният живот на батерията на автомобила е около 5 години, но във всеки случай тази цифра ще се различава в зависимост от условията на работа на автомобила. Например, ако генераторът е в изправност и няма пълни разреждания, батерията на автомобила може да работи правилно 7 години. Ако генераторът се задръсти върху автомобила, постоянно се отбелязва пълно разреждане на батерията, то може да се провали след 2-3 години след покупката. За да проверите зареждането на батерията, ще трябва да закупите обикновен мултицет, който можете да намерите в магазин за електротехника. Не са необходими повече инструменти и устройства за тестване на батерията.

Висококачествена схема

Ако планирате да презаредите батерията у дома, трябва допълнително да закупите зарядно устройство или да го направите сами. Последното не е особено трудно, ще бъде необходимо само да се намери висококачествена схема за извършване на такъв токоизправител, които са достъпни на тематични сайтове в Интернет. При проверка на батерията е необходимо преди всичко да се оцени състоянието на пластмасовия корпус, който не трябва да има механични повреди и следи от изтичане на електролит. Ако корпусът е загубил плътността си, той може да бъде поправен, но повечето експерти в такъв случай все пак препоръчват смяна на батерията на нова. Няма да е излишно да избършете пластмасовия калъф с влажна кърпа, за да отстраните всички възможни замърсявания.