Електрически скейтборд

eлектрически скейтборд

Електрически скейтборд

Американската компания Canoo обяви стартиране на две електрически превозни средства през 2020 година и потвърди, че скоро предстои и трета. Електрически скейтборд. Уебсайтът на разработчика обаче вече показа четири автомобила с електрическо задвижване. Сега има много стартиращи компании, но тази кола е една от най-обещаващите. Той демонстрира, че времето за превръщане на обикновените автомобили в електрически е приключило, има структури, които първоначално са били създадени за електрическа тяга. Основната перспектива на проекта Canoo се крие в модулна платформа, на основата на която са направени абсолютно всички проекти на тази компания.

Универсалната модулна платформа

Универсалната модулна платформа очевидно е основната тенденция в близко бъдеще на електрическия транспорт Rinderknecht Snap-machines и U-style transport futurism. Неслучайно Каноо оседла точно този кон и активно овладява няколко направления наведнъж. Първата и основна зона е самата платформа, която вече е построена и тествана в пустинните равнини на Небраска. Превозните средства вероятно ще бъдат в три размера, за да побират товарно пространство от 6,2 до 13 кубически метра. Основната характеристика на платформатаО. На уебсайта на компанията електрическата модулна платформа се нарича B2B. Терминът се дешифрира само като бизнес към бизнес и става ясно, че такова наименование може да бъде само предварително, тъй като се отнася до юриспруденцията или икономиката, но не и до технологиите.

Модулна платформа

Дизайнерите Canoo нарекоха своя дизайн скейтборд и терминът беше използван дори при представянето на машината. Модулната платформа е проектирана от нулата и само за машини с електрическо задвижване. Той пое по-голямата част от ноу-хау и следователно може да се превърне в еталон и основа за развитието на електрическия транспорт през следващото десетилетие. Тест на модулна електрическа платформа. Батерията е вградена в скейтборд шасито, няма калъф, което отново намалява разходите и сложността на дизайна. Батерийният пакет се състои от 16 модула с общ капацитет 80 kWh. Батерията поддържа бързо зареждане с постоянен ток и зарежда до 80% за около половин час. Подобно на Tesla Model 3, пакетът Canoo се състои от хиляди отделни литиево-йонни клетки.

Задвижващи механизми

Задвижващите механизми са относително конвенционални, но са разработени вътрешно. Всяко задвижващо устройство се състои от двигател с постоянен магнит с маслено охлаждане и едностепенна трансмисия. Задното задвижване има 300 к.с., но задвижването на предните колела също е по-малко мощно, въпреки че компанията не уточнява колко по-малко. Предлага се и задно задвижване, но малко се знае за него. Дизайнът на окачването на платформата е уникален с това, че не използва конвенционални подпори и пружини, а вместо това използва напречни листови пружини. Освен това, за да се намали теглото на конструкцията, пружините са направени от композитен материал.

Електрически скейтборд

Ето как изглежда модулната платформа. На негова основа ще бъдат направени четири електрически автомобила: лек автомобил, пикап, товарно пътническа версия и товарен микробус. Ето как изглежда модулната платформа. На негова основа ще бъдат направени четири електрически автомобила: лек автомобил, пикап, товарно-пътническа версия и товарен микробус. Всяко задвижващо устройство се състои от двигател с постоянен магнит с маслено охлаждане и едностепенна трансмисия.