Електрически автомобили

електрически автомобили

Nio, китайски стартиращ бизнес с електрически превозни средства, ще удвои разходите си за научноизследователска и развойна дейност тази година. В сравнение с предходната година, тъй като пазарните участници инвестират повече в своя бизнес. За да участват в глобалното състезание за електрически автомобили. Китайският производител на електрически автомобили Nio инвестира 770 милиона щатски долара в научноизследователска и развойна дейност. Компанията, която е регистрирана на американската фондова борса, заяви във вторник, 2 март. Че ще похарчи около 5 милиарда юана тази година за производството на различни видове електрически автомобили.

Електрически автомобили

През месец януари Nio обяви, че до края на 2022 година ще комерсиализира най-новото си развитие на батерията. Което, когато бъде напълно заредено, ще направи възможно изминаването на повече от 1000 км. Китайската компания вероятно ще похарчи средствата си за НИРД за разработване на свързани технологии. Ще увеличим инвестициите в научноизследователска и развойна дейност и също така ще насърчаваме производството в реално време. Не само на нашите основни продукти, но и на нови модели, каза ръководителят на китайския стартъп Уилям Лий. Компанията намали разходите си за научноизследователска и развойна дейност през 2020 година до 2,4 млрд. Юана, което е с 40 % по-малко спрямо от 2019 година.

Стартирането на Nio също казва, че настоящият недостиг на полупроводникови компоненти и батерии ограничава производствения капацитет. На електрическите превозни средства до 7500 превозни средства на месец. До юли доставките на чипове ще трябва да наваксат, каза президента на компанията и добави. Че компанията му възнамерява да увеличи производството до 150 000-300 000 превозни средства годишно до края на тази година. Nio е реализирал продажби от 16,2 милиарда юана миналата година 2,1 пъти повече от предходната година. Китайската компания претърпя нетна загуба от 5,3 милиарда юаня, в сравнение с нетна загуба от 11,2 милиарда юани през 2019 година. През 2020 година стартиращите доставки осигуриха 43 728 автомобила. За сега повечето електрически автомобибли се изнасят за Европа, където търсенето е най-много. Повече информация за електрически авнтомобили може да намерите в сайта на ТЕСЛА