електрически автобуси

Превоз на пътници

Съчлененият автобус Citaro G е оборудван с електрическо тягово задвижване, задвижвано от иновативни полимерни батерии. Новият Citaro G с дължина 18,13 м е наистина търсено решение за превоз на пътници в гъсто населени градове и столични райони по маршрути с интензивен пътнически трафик. Електрически автобуси. В допълнение към гъвкавия шарнирен модел. Производителят предлага версия на Citaro от една част. И двата модела са разработени в съответствие с индивидуалните желания на шофьорите на обществения транспорт. За да направи прехода към управление на електрически автобуси по-безболезнен. Компанията проведе предварително проучване на работниците в сектора на общинския транспорт.

Електрически автобуси

Това даде възможност да се идентифицират основните недостатъци в предишното поколение електрически автобуси на Mercedes-Benz. Използваните акумулаторни батерии обикновено се зареждат с постоянен ток. В този случай мощността на зареждане е до 150 kW. Електрически автобуси. Входът за зарядното устройство се намира от дясната страна на шината над арката на колелата на предната ос. Но вече от март ще бъде възможно да се инсталира допълнителен вход за зареждане от лявата страна на автобуса или отзад. Три версии на пълен комплект електрически автобуси на Mercedes-Benz Както беше обявено в началото на производството както моноблокът, така и шарнирният Citaro се предлагат алтернативно с пантограф.

Стационарни пантографи

Има и трета опция за захранване версията на Mercedes-Benz с релси за зареждане, която позволява зареждане на захранването на електрически автобус с помощта на стационарни пантографи. Струва си да се обърне внимание на тези предложения, тъй като стационарните устройства увеличават мощността на зареждане на оборудването с 2 пъти, удвоявайки показателя си до 300 kW. Принципът на действие на Citaro G се основава на електрическата ос ZF AVE 130, монтирана в задната част на електрическата шина, която задвижва цялото превозно средство. За да се осигури максимално сцепление за работа при стръмни изкачвания и спускания, два задвижващи моста са вградени в шасито на шарнирния автобус.

Полимерни батерии

Подобно на Citaro, двигателите на главината на колелата достигат максимална мощност от 2 x 125 kW на ос, с въртящ момент от 2 x 485 Nm. Благодарение на предавателното отношение, това дава 2 х 11 000 Нм на ос. Това осигурява на шарнирната шина достатъчна теглителна сила. Полимерни батерии. Някога единственият безпилотен електрически автомобил, Citaro сега е първият модел в широка гама от нови електрически автобуси на Mercedes-Benz. Според DAIMLER TRUCKS батериите, използвани в него, имат много висока енергийна плътност. Това е с около 25% повече от класическите литиево-йонни батерии от ново поколение с течен електролит. Използваната технология позволява на електрическите автобуси да използват батерии с енергиен капацитет 441 kWh.