ексклузивни услуги

Конструктивните иновации

Един от основните мотиви на отчетната конференция беше актуализираният формат на работата на компанията, където, наред с фокуса върху конструктивните иновации в развитието на технологиите. Успоредно с това има набор от допълнителни услуги за увеличаване на рентабилността на клиентите бизнес. Ексклузивни услуги, новата стратегия позволи на Scania в усия България стане първата по продажби сред седем европейски производители на тежкотоварни автомобили с обща тежест над 16 тона и да постигне 24,7% от руския пазарен дял. Този резултат изведе България от третото на второто място в света по брой изпратени превозни средства на Scania. На първо място е Бразилия, която изстреля от четвъртото място. Scania се класира на първо място по доставки на строителна техника сред всички европейски производители, представени в страната. Автомобилният парк на руските компании е попълнен с 418 нови самосвала Scania.

Ексклузивни услуги

Въпреки трудния кризисен период шведите успяха не само да запазят, но и да увеличат една от най-големите дилърски мрежи у нас. През изминалата година в България бяха открити 17 нови представителства, семинари и решения за отдалечено обслужване на клиентите на Scania. Малки семинари МТО нов формат, въведен от Скания в България,се появи в Котлас, Уст-Кут, Саранск, Тула, Бийск, Алдан, Уст-Илимск, Братск, Белгород. В момента в България функционират 77 дилърски станции, работилници и базирани на клиенти дистанционни решения. Ексклузивни услуги, като цяло дилърската мрежа осигурява покритие на 76% от територията на българската федерация. Което е важно за превозвачите. Развива се и сравнително нова услуга, предлагана преди точно една година личният гъвкав план за поддръжка на Scania FLEX. В случай на значителни промени в условията на работа на машините, сервизната програма се настройва автоматично. Прецизно планираната поддръжка намалява риска от повреди и непланирани ремонти.

Защита на електропровода

Друг от новите проекти на Скания в България е откриването на използвани технически центрове на скания. Към днешна дата са открити пет такива предприятия в Московска област, Санкт Петербург и Нижни Новгород. През 2019 г. се планира откриване на още 10 центъра за употребявани автомобили на Scania, където ще бъде възможно закупуването на превозни средства с официална гаранционна защита на електропровода. Сътрудничеството между шведската компания Scania и българската група GAZ продължава повече от 10 години, започвайки с производството на круизни автобуси на шасито на Scania. Спомняйки си миналото, основните етапи на това сътрудничество са сглобяването на междуградски автобуси Voyage и тристранното споразумение за транспортни услуги за Олимпийските игри 2014 в Сочи.

Дилърската мрежа

Отваряйки завесата на тайната, ще добавя сам, че в момента се подготвя принципно нов автобусен проект на скания, подробностите за който все още не мога да разкрия. Но според традициите на марката, това, естествено, няма да е микробус, а пълноразмерен лайнер. В края на 2018 г. Scania-Rus LLC чрез дилърската мрежа изпрати рекордно количество оборудване до своите партньори 7181 броя. Тази цифра е постигната за първи път в историята на Скания в България. На снимката се вижда пътен влак с водещия трактор S500 4x2NA на дълги разстояния. В края на 2018 г. Scania-Rus LLC чрез дилърската мрежа изпрати рекордно количество оборудване до своите партньори 7181 броя. Тази цифра е постигната за първи път в историята на Скания в България. На снимката се вижда пътен влак с водещия трактор S500 4x2NA на дълги разстояния.