Дроселова клапа

дроселова клапа

Проблеми с дроселната клапа

Карбураторните и инжекционните двигатели са оборудвани с дроселова клапа, която ви позволява да контролирате количеството кислород, постъпващо в двигателя. Дроселова клапа. Дизайнът на дроселната клапа е доста прост, така че можете да я регулирате и почиствате както икате, ако е необходимо. Нека поговорим по-подробно за правилата за самопочистване на дроселната клапа на автомобила. Дизайнът на горивната система е такъв, че когато натискаме педала за газ, ние само увеличаваме количеството кислород на автомобила, постъпващо в двигателя, като по този начин увеличаваме скоростта на силовия агрегат. В съвременните автомобили този дроселен клапан е автоматичен, а при по-старите карбураторни двигатели се използва механичен дизайн, който често изисква настройка и почистване.

Дроселова клапа

Ако има проблеми с дроселната клапа, трябва или да я почистите сами, или да се свържете със специализирани служби и да почистите сами горивната система. Дроселната клапа. Днес, в криза, много от нас решават да извършат самостоятелно такова почистване на дроселната клапа, докато е необходимо да се вземат предвид определени правила за извършване на такава работа. За да почистите сами дроселната клапа, ще ви трябват гаечен ключ, отвертка, четка или гъба от мек плат и почистващ препарат за дросела. В специализирани магазини можете да си купите евтини почистващи препарати, които премахват всички съществуващи въглеродни отлагания и замърсявания по амортисьора. Дроселната клапа. Не забравяйте, че е строго забранено използването на твърди метални четки за такава работа.

Дроселова клапа

Изключителна точност. Препоръки за правилно самопочистване на дроселната клапа. Преди да се пристъпи директно към почистване на амортисьора, ще е необходимо да се отстранят отделни механизми. Включително гофрираните от филтъра, кабелът от педала за газ и също така да се разкачат тръбите. През които преминава охлаждащата течност. Цялата такава работа трябва да се извършва с най-голямо внимание, в идеалния случай, запомняйки цялата последователност от действия, което значително опростява повторното сглобяване. Препоръки за правилно самопочистване на дроселната клапа.