доставка на големи тръби

Кои тръби се считат за големи

Тръбите с диаметър над 200 mm се класифицират като големи по размер дълги товари. Доставка на големи тръби. Други видове товари принадлежат към същата категория, например. Асортимент от тръби, опори, необходими за монтиране на пътно осветление. Подпори, използвани за изграждане на мостове и др. Всички тези товари изискват специален подход по време на транспортиране. Такива тръби могат да се транспортират, ако превозното средство е оборудвано със специални устройства и крепежни елементи. Най-често за тази цел се използват тръбни товарачи или тръбни камиони. Ако тръбите не могат да бъдат поставени върху превозни средства, тогава може да се използва друг вид транспорт.

Доставка на големи тръби

При полагане на тръби се използват специални уплътнения, които трябва да се положат между продуктите. Те ще помогнат да се избегне повреда на товара. Не забравяйте за правната и формалната страна на въпроса. За да транспортирате големи тръби, ще трябва да получите специален вид разрешително. Днес тръбите се използват навсякъде. Без тях е невъзможно да се полага каквато и да е водопроводна, канализационна система. Дори газопроводът се състои от тръби. Но ако всичко е повече или по-малко ясно при транспортирането на стандартни продукти, тогава не всяка компания ще се задължи да транспортира тръби с голям диаметър. Факт е, че транспортирането на големи тръби изисква специална подготовка, както и наличието на специално оборудване от транспортната компания. Процесът на транспортиране на тръби има много нюанси.

Видове транспорт

Ето защо си струва да се спрем на всеки от тях по-подробно. Доставка на големи тръби. За осъществяване на международен превоз на товари на тръби с голям диаметър може да се използва различен тип превозно средство. Автомобилно, морско, железопътно. Избира се в зависимост от това коя партида трябва да премести товара. При транспортиране на такива продукти с пътно превозно средство трябва да се спазват всички правила за безопасност. Тръбите трябва да са здраво закрепени към платформата със здрави и сигурни фитинги. Продуктите, като правило, се полагат диагонално, разрешени са малки издатини извън страничните размери на транспорта. Ако дължината на тръбите е различна, тогава те трябва да бъдат положени според степента на намаляване на дължината. Тръбите с твърде голям диаметър обикновено се транспортират поотделно на трал с ниско натоварване или на специален тип трактор.

Маркиране на тръби със специални знамена

Не забравяйте за маркиране на тръби със специални знамена. Ако тръбите се транспортират по железопътна линия, тогава се използва специален тип платформа, която е предназначена за транспортиране на тръби с диаметър от 530 mm до 1420 mm. Доставка на големи тръби. Освен това такива тръби могат да се транспортират в отворени вагони. В този случай отново е наложително да се използва специален тип уплътнения. Които се използват за отделяне на всяка тръба една от друга. Този метод за транспортиране на големи тръби се счита за най-бюджетен и в същото време най-безопасният. Но трудността се крие във факта, че основната железопътна линия не минава навсякъде. Международният вид превоз на товари на морски плавателни съдове има голям брой нюанси. В този случай трябва да се направи всичко, за да се предотврати намокрянето на товара.

Характеристики на транспортиране на тръби

За целта товарът ще трябва да бъде опакован в контейнери или специални кутии, което може да бъде доста неудобно. Освен това при превоз на стоки на кораби не трябва да се допуска претоварване на превозното средство. Тъй като тръбите имат формата на цилиндър, те трябва да бъдат фиксирани много добре. Тъй като процесът на транспортиране на големи тръби е отговорен и доста сложен бизнес, не всички транспортни компании предоставят такива услуги. Само опитна спедиторска компания с достатъчно опит е в състояние да се справи с този вид задачи. Освен това си струва да се даде предимство на онези транспортни компании, които в допълнение към транспортирането на стоки предоставят услуги за претоварване на стоки, а също така предоставят на своите клиенти възможността да проследяват товара.