Динамиката на автомобила

динамиката на автомобила

Конски сили или въртящ момент

Съвременните двигатели имат два основни параметъра. Въртящ момент и мощност. Динамиката на автомобила. В същото време дебатът не стихва за това, което е по-важно за двигателя – конски сили или въртящ момент в нютон метри. Нека поговорим по-подробно за това защо зависят показателите за ефективност на автомобилите и неговите високоскоростни възможности. Мощността на двигателя остава същата, независимо от скоростта на автомобила. По време на ускорението автомобилът ще бъде отпред, който ще има по-висок индикатор за мощността на двигателя, като се вземе предвид теглото на автомобила. В миналото при избора на автомобили те са обръщали внимание само на мощността на двигателя в конски сили и практически никой не е знаел за такъв параметър като въртящия момент.

Динамиката на автомобила

Повечето експерти твърдят, че въртящият момент е малко надценен, като конските сили са много по-важна метрика за автомобил. Динамиката на автомобила. По време на ускорението, за да осигурите максимално възможно ускорение. Можете сами да превключите на по-ниски степени, което ви позволява да осигурите максимална динамика на автомобила. Това позволява дори при високоскоростни двигатели да ускоряват бързо от висока скорост. Смята се, че при двигатели с по-голям въртящ момент по време на ускорението водачът получава много повече удоволствие. Което се обяснява с отзивчивата реакция на автомобила при натискане на педала за газ. При дизеловите автомобили въртящият момент достига върха близо до дъното на оборотите, така че изглежда, че такъв автомобил ускорява много по-добре от сравними автомобили при по-висока стойност на конските сили.

Индикаторът за максимална мощност

Водачите често погрешно вярват, че въртящият момент е много по-важен за динамиката на автомобила. Докато индикаторът за максимална мощност обикновено се постига при високи обороти в минута, на които ние не въртим двигателя. Динамиката на автомобила наистина ще зависи от индикатора на въртящия момент и точно от това кога този индикатор е достигнат при високи или ниски обороти. Все пак трябва да се каже, че само интензивността на ускорението зависи от индикатора на въртящия момент, докато максималната скорост. Зависи единствено от конските сили. Съвременните автомобили са оборудвани с редуктори от различен тип, включително автоматични машини, роботи и вариатори.

Характеристиките на мощността на двигателите

Усъвършенстваната електроника на такива трансмисии позволява по-добро изпълнение на характеристиките на мощността на двигателите. Докато е възможно да се активират както режимите Comfort, така и Sport. В автоматичната скоростна кутия вдига или понижава предавката, като по този начин осигурява комфорта на шофиране и автомобилът може лесно да поддържа скоростта, зададена от водача, или ускорението, от което се нуждае. Вариаторите с непрекъснато променливи трансмисии изобщо са способни ефективно да реализират мощност, без да я губят за превключване, поради което такива машини се считат за най-динамичните и най-бързите. В същото време е необходимо да се вземе предвид фактът, че днес вариаторите не са в състояние да издържат на увеличени натоварвания от мощни двигатели.