дезинфекция на улици

Мерки за създаване на безопасна среда

Уличната дезинфекция е набор от мерки за създаване на безопасна среда. За решаване на възложените задачи се извършва дезинфекция в избраната зона. За да се освободи от вируси, бактерии и други вредни микроорганизми. Дезинфектантите се използват като работни течности. Защото тъй като трябва да се обработват големи площи, се използват специални превозни средства за прилагане на препарати. За да се увеличи ефективността на борбата с бактериите, техниката е оборудвана с пръскачки. Дезинфектантите се разпространяват не само по улиците, но и на други места, където са възможни тълпи от хора. Дворове, спирки за пътнически транспорт и т.н. Дезинфекция на улици.

Дезинфекция на улици

Течният препарат излиза от дюзата под високо налягане. Следователно територията се дезинфекцира и почиства едновременно. Операторът може да използва четки за почистване на труднодостъпни места и отстраняване на отломки. Устройствата за дезинфекция на улици обикновено се състоят от следните основни компоненти. Водно оръдие под налягане или дюзи. Помпа. Генератор. Контейнер с дезинфектант. Устройството може да се монтира на почти всяко серийно шаси. КамАЗ, ЗИЛ и МАЗ се използват по-често от други камиони. Широкото използване на тези модели се дължи на факта, че, от една страна, те са доста мощни и функционални. От друга страна, те се отличават с висока поддръжка и ниски експлоатационни разходи. Адаптирани към вътрешните климатични и пътни условия и осигуряват лесен и удобен контрол на специално оборудване.

Предимства на съвременните технологии за улична дезинфекция

Всяка такава кола, разбира се, е по-скъпа от камионите от същите марки. Но много по-евтин от западноевропейския внос. В резултат на това обработката на пътното платно се получава не само с високо качество, но и рентабилно. Дезинфектантът под формата на разтвор се излива в резервоара. Оттам с помощта на водна помпа той се изпомпва в системата с високо налягане и през дюзите се подава навън под формата на мощна струя. Или пръскан през оръдие. Тъй като налягането е достатъчно силно, мръсотията се измива от пътното платно заедно с вредните микроорганизми. Ако навън е горещо, тогава такова третиране също охлажда покритието, допринасяйки за неговата безопасност и издръжливост.

Типове превозни средства

Техниката, която се използва за дезинфекция на улици, се избира според различни параметри. Силовият агрегат може да бъде бензинов или дизелов. Струята от водното оръдие може да бъде доставена на разстояние до 9 метра. Дезинфекционните машини непрекъснато се усъвършенстват. Съвременните агрегати на серийни шасита са по-ефективни от тези, използвани през предишни години. Те могат да обработват значителна площ на смяна. Броят на операторите, необходими за експлоатация на такова оборудване, е минимален. Хората обаче трябва да бъдат подготвени. Голяма площ се покрива с дезинфектант за кратко време и без прекомерна влага. Техниката работи в значителен температурен диапазон. При долната граница от -40 градуса С, горната лента достига +50 градуса С. За впръскване на вода се използват помпи с висок дебит и налягане. Неръждаемата стомана, от която са изработени, осигурява дълга и безпроблемна работа въпреки постоянен контакт с корозивни течности.

Отличителни характеристики

Разпръскващите дюзи се използват като краен блок. В сравнение с тези под налягане, те покриват пътното платно много по-добре. Ефективността на работата остава висока дори при високи скорости на движение и неблагоприятни климатични условия. Резервоарите с модулен дизайн позволяват промяна на силата на звука, която се избира в зависимост от товароносимостта на шасито. Друга характеристика на съвременните дезинфекционни устройства е компютърното управление. Това гарантира правилната дозировка на разтвора. А също – регулиране на подаването му, в зависимост от ширината на обработваната лента и скоростта на движение. Първоначално параметрите се задават от оператора. В процеса на работа компютърът следи характеристиките на процеса и ги поддържа на необходимото ниво.