Двигателя на автомобила

Двигателя на автомобила

Автоматични скоростни кутии

Опитните шофьори, особено тези, които отдавна притежават механично управлявана кола. Използват спирачка с двигател, за да направят шофирането по-безопасно в определени ситуации. Двигателя на автомобила. Дали обаче подобно спиране с двигател няма да навреди на автомобили, оборудвани с автоматични скоростни кутии? Въпросът за това дали е опасно да спирате двигателя на автоматична скоростна кутия, за който ще говорим в тази статия. Преди всичко си струва незабавно да направите резервация. Че независимо от вида на скоростната кутия, от механиката и от машината. Този метод на спиране може да бъде доста вреден за трансмисията. Машината има по-сложен и по-малко надежден дизайн, така че подобно увеличаване на натоварването може да доведе до сериозни проблеми, включително необходимост от основен ремонт на скоростната кутия.

Двигателя на автомобила

Спирането на двигателя на автоматична скоростна кутия може да доведе до увеличаване на натоварването и прегряване, което води до бърз отказ на основните елементи на машината, включително корпуса на клапана, маслената помпа и цялата желязна част. Самата трансмисия може да започне да консумира масло, което води до скъпа процедура за подмяна на ATP течност. Двигателя на автомобила. При спиране с двигателя на машината може да се появи неконтролиран плъзгане, с който е изключително трудно да се справите. По-специално, такива преспи често се появяват през зимния сезон по заледени или заснежени пътища. Спирането с двигател прави шофирането по-опасно, като предотвратява осветяването на задните спирачни светлини, за да предупреди другите шофьори, че автомобилът се забавя.

Необходимата скорост

Много производители на автоматични скоростни кутии напълно са ограничили тази възможност за спиране на двигателя, като софтуерът забранява този метод за забавяне на автомобила. Двигателя на автомобила. В резултат на което колата практически не се забавя, което може да доведе до опасна ситуация на пътя. Единствената ситуация, когато е разрешено спиране с двигател, са онези случаи, когато по някаква причина, например поради прегряване или загуба на хидравлична течност, ефективността на забавянето на превозното средство значително намалява при натискане на педала на спирачката. В такъв случай трябва внимателно и плавно да освободите педала за газ, като същевременно постигнете забележимо забавяне на автомобила.