Двигателно масло

Двигателно масло

Неизправности на двигателя

Чистото и свежо моторно масло е предпоставка за отсъствието на критични неизправности на двигателя. Необходимостта от редовна смяна на масло не подлежи на договаряне и се препоръчва извършването на такава работа на отделни превозни средства дори по-рано от времето. Двигателно масло. Препоръчано от самия автомобилен производител. Нека поговорим по-подробно за това кои двигатели трябва да сменят маслото възможно най-често. Колкото по-стар е двигателят, толкова по-лошо е техническото му състояние и толкова по-бързо се износва. Резултатът е бързо замърсяване на маслото, което може да доведе до ранна загуба на неговите характеристики. Ето защо при старите автомобили се препоръчва да се съкрати сервизният интервал, което леко ще подобри техническото състояние на двигателя.

Двигателно масло

Ако колата се експлоатира в далечния север, тогава при стартиране на двигателя се отбелязва повишено натоварване на двигателя. Маслената горелка започва да се отбелязва и маслото бързо губи своите експлоатационни характеристики. По същия начин, в горещ климат, поради работата на двигателя при високи температури. Често е необходимо да се смени маслото, което губи своите характеристики. Двигателно масло. Ако собственикът на автомобила е забелязал течове на масло върху течащите уплътнени. Е необходимо не само да извършите подходящи ремонти и да смените уплътненията, но и, ако е възможно, да смените моторното масло. Това ще избегне проблеми по време на експлоатацията на автомобила, а собственикът на автомобила ще бъде уверен в отличното техническо състояние на двигателя.

Двигателно масло

При извършване на основен ремонт се инсталират нови части на двигателя, които се търкат една в друга през първите няколко хиляди километра пробег. По това време се наблюдава повишено износване на такива метални части помежду си, съответно състоянието на маслото бързо се влошава. Което се препоръчва да се сменя след основен ремонт буквално след 4-5 хиляди километра. Препоръчва се значително да се намали интервалът на смяна на маслото при съвременните турбодвигатели, когато двигателят работи при голямо натоварване, което води до бързото му износване. Ето защо днес на повечето съвременни автомобили, където се използват такива турбодвигатели, се препоръчва максимално да се съкрати сервизният интервал, като се смени маслото на всеки 6-8 хиляди километра.