Данък на автомобила

данък на автомобила

Транспортния данък

Една от съществените разходни позиции за всеки руски автомобилист е плащането на транспортния данък. Данък на автомобила. През последните години ставките за такова задължително плащане непрекъснато се увеличават и жителите на столицата и други големи градове, които притежават мощни автомобили. Трябва да плащат за сума от около 100 хиляди рубли годишно. Нека поговорим по-подробно за това дали е възможно да се спести от плащането на такъв данък върху транспорта или дори да се избегне плащането му изобщо. В съответствие с действащото законодателство към базовата ставка на данъка върху превозните средства се прилагат множество допълнителни увеличаващи или намаляващи коефициенти. Които зависят от мястото на регистрация на автомобила.

Данък на автомобила

В отдалечените региони такъв корекционен коефициент е минимален, докато в столицата, Санкт Петербург и други големи градове, трябва да платите значително за собствеността на автомобила. Съответно, ако собственикът на автомобила има възможност да регистрира колата си при свой роднина. Данък на автомобила. Който живее някъде в покрайнините на Русия, това може да ви спести около 10-20 хиляди рубли годишно. Имайте предвид обаче, че за автомобили с мощност на двигателя над 280 конски сили този корекционен коефициент ще бъде еднакъв навсякъде независимо къде е регистриран автомобилът. Съгласно действащото законодателство, за да промените мястото на регистрация на автомобил. Трябва или да се регистрирате в друг град, или да регистрирате автомобил за друго лице, или да отворите бизнеса си в друг регион.

Производители на автомобили

Всичко това е допълнителна караница, особено ако трябва да регистрирате кола за човек. Данък на автомобила. Когото не познавате много добре и на когото нямате доверие. Също така размерът на данъка върху превозното средство ще зависи от работата на превозното средство. Днес много производители на автомобили, особено за Русия, изкуствено подценяват мощността на автомобилите. Позволявайки им да преминат при минималната ставка на транспортния данък. Следователно, не трябва да се учудваме от факта, че мощността на един и същ двигател. Който е инсталиран на автомобил за Европа и Русия, може да се различава с 20-30 конски сили.

Собствениците на автомобили

В същото време собствениците на автомобили. Които биха искали да спестят от плащането на такъв данък върху транспорта, могат самостоятелно да подценят мощността на двигателя. Което се прави чрез смяна на софтуера в блока за управление или по друг наличен начин. След такава работа с автомобила ще трябва да преминете повторен преглед, да получите съответните документи за мощността на автомобила и въз основа на това можете да напишете заявление до данъчната служба за преизчисляване на начислената сума на данъка.