Грешки при шофиране

грешки при шофиране

Кои са най-честите грешки, които допускат водачите

Най-опасните грешки по време на шофиране. Всеки опитен шофьор ще се съгласи, че правилното и разумно поведение на пътя не се определя от успешно положен изпит. А от многогодишна практика и хиляди изминати километри. Младите водачи с малко или никакъв опит надценяват многократно способностите си и забравят за основните правила за безопасност. Поради тази причина те правят ключови грешки, които създават ненужни рискове за останалите участници в движението. Грешките на водачите провокират произшествия на пътищата, като често отнемат не само живота на шофьора и пътниците, но и други участници в движението и дори пешеходци, които са се оказали по това време. Грешки при шофиране.

Грешки при шофиране

Не се използват предпазни колани. За щастие, когато двигателят е включен, колата все по-често издава звуков сигнал, за да покаже, че водачът не е с предпазен колан. Ако обаче превозното средство е старо, шофьорите много често изобщо не носят коланите си. Свикването с този лош навик може да има негативни последици, особено в града. Тъй като статистиката показва, че много катастрофи се случват в градския трафик с ниска скорост от 20-30 км / ч. Шофьорите също не забравят пътниците от задната седалка, когато не са обвързани с коланите си. Подобна небрежност много често завършва катастрофално при внезапно спиране. Неправилно задържане на волана и неправилно положение. Всички шофьори правят това. Седейки в колата, те веднага запалват запалването. Вместо спокойно да се подготвят за пътуването чрез регулиране на седалката, разстоянието до волана, спирачките, педалите на съединителя и газта.

Не включване на мигачите

Що се отнася до волана, много шофьори не го държат добре. Когато завъртате волана, завъртете го така, че ръцете да не бъдат кръстосани. Това също е често срещана грешка за шофьорите. Друга сериозна грешка е задържането на волана с една ръка. Шофьорите често не знаят, че това не трябва да се прави, защото колата може внезапно да прекара неравности по пътя. Достатъчни са няколко секунди и можете да загубите контрол над колата. Тази явна грешка не е само за начинаещи шофьори. Много често на пътя има шофьори, които не сигнализират за намерението си да завият. И правилото е просто: включете индикаторите, преди да завъртите. Грешка е и включването на мигача в последната минута след началото на завоя. Трябва също да използвате мигачи, за да сигнализирате за изпреварване или спиране отстрани на пътя. Включването на мигача отнема буквално секунда.

Грешно изпреварване

Предимно при шофиране твърде близо до предната част на превозното средство, което може да доведе до сблъсък. Грешки при шофиране. Вторият не използва огледала за обратно виждане. Трето, изпреварване в забранени зони. Статистиката показва, че третата грешка се допуска много по-често от начинаещи шофьори. Особено на места като остри завои и тунели. Липсата на фокус и анализ на това, което може да се случи, може да доведе до фатален инцидент след челен сблъсък с превозно средство, движещо се в обратна посока. Не спирайте пред пешеходен преход. Този лош навик може да има много трагични последици. Друга грешка е опитът да изпревари кола, която е спряла правилно преди да премине. И в двата случая пешеходец може да бъде съборен. Понякога е невъзможно да се поправят грешките на пътя. В тази връзка, за да избегнете плачевни ситуации, трябва да се отнасяте отговорно към движението си и да бъдете изключително внимателни.