Големия му пробег

Големия му пробег

Най-ниския възможен пробег

Когато избираме употребявана кола, всички бихме искали да изберем такава, която има най-ниския възможен пробег. За съжаление, такива ситуации не са необичайни, когато нечестни продавачи извиват километража, като предават копия. Които са изминали половин милион километра или повече, като сравнително свежи автомобили. Нека поговорим по-подробно за това, което реалният пробег на автомобила издава в колата. Големия му пробег. Когато инспектирате автомобил, трябва да обърнете внимание на състоянието на седалката на водача. Ако шофьорската седалка е доста изтъркана, тапицерията от плат или кожа вече е износена и износена, това показва, че такава кола вече е изминала 200 000 или повече километра. Ако по едно и също време на таблото на одометъра свети цифрата от 40-50 хиляди километра. Тогава можете да бъдете напълно сигурни, че ви заблуждават, а пробегът в колата е изкривен.

Големия му пробег

Често състоянието на волана може да покаже колко е използвано превозното средство. Големия му пробег. Дори ако предишният собственик благоразумно е използвал специална подложка на джантата на волана, тогава по състоянието на превключвателите на кормилната колона е възможно да се определи какъв е реалният пробег на автомобила. Ако видите, че воланът е покрит с драскотини, той е практически износен, надписите вече не се виждат на бутоните, тогава пробегът на такава кола може дори да надхвърли 200 000 километра. Можете също така да определите реалния пробег на автомобила по състоянието на дръжките на вратите и подлакътниците. Разхлабените дръжки на вратите може да показват, че колата е била безмилостно експлоатирана и пробегът й е много повече от 50 или 100 хиляди километра, които парадират с километража.

Подлакътници и дръжки

Също така, изцедените подлакътници сигнализират, че колата е изминала повече от сто хиляди километра. Освен това, обърнете внимание не само на състоянието на шофьорската врата, ако задните подлакътници и дръжки са в същото състояние или дори по-лошо, това показва, че такава кола е работила в такси. Често при автомобилите, изминали няколкостотин хиляди километра, педалите са износени до самия метал. Много търговци дори купуват евтини пластмасови или гумирани накладки за педали, което им позволява да скрият факта на огромния пробег. Ако видите, че колата има толкова съвършено нови накладки за педали, тогава от това можем да заключим, че колата е работила много повече, продавачът иска да го покаже по някакъв начин.