Военни проблеми

военни проблеми

Специални колесни шасита

Брянският автомобилен завод е единственото предприятие в Русия, което серийно произвежда специални колесни шасита и колесни трактори SKSHT специален вид транспортно оборудване за най-важните видове оръжия и военно оборудване AME, способно да реши резултата от всяка битка операция. Военни проблеми. А производственият капацитет на BAZ за производството на 170-180 SKSHT годишно е напълно избран днес, като 99% от продукцията отива за военни. В същото време заводът отдавна е в частни ръце и е придобит от Независимата асоциация на машинните инженери. NAMS като производствена база за производство на шаси за кранове, за собствени нужди. Освен това към този момент бизнесът на BAZ беше в плачевно състояние – огромно машиностроително предприятие през първата половина на 2000-те беше доведено до фалит.

Военни проблеми

NAMS положиха всички усилия да поддържат централата на повърхността. Докато през 2005-2006г. Производството е реконструирано за конкретни задачи и обеми на продуктите. Най-ценното оборудване е събрано от целия завод и е съсредоточено в три сгради и е разработена нова производствена програма, която включва различни шасита и шаси на кранове за инсталиране на тежко специално оборудване за петролния и газов комплекс. Напред се очертаваха, ако не розови, то съвсем категорични перспективи. Но тук Министерството на отбраната прояви засилен интерес към превозните средства на семейство Вощина-1. Военни проблеми. Нека ви напомня, че машините от това семейство са разработени в завода през 90-те години като оборудване с двойна употреба.

Автомобилите в Брянск

Съгласно строгите изисквания на Министерството на отбраната, но с ориентация към граждански потребители. Следователно, някои компромисни решения, например, общата ширина на Voshchina-1 беше ограничена до 2,5 метра – така че е по-удобно за гражданските потребители, така че автомобилите в Брянск да могат да се движат по същите пътища и писти като останалата част от оборудване. Секция за производство на рамки за автомобили от семейство Voshchina-1. Производство на торсионни валове за окачване. В Брянск, естествено, разчитаха на военни поръчки за Вощина-1 – от втората половина на 90-те години той се показваше редовно на различни изложби, посветени на военната техника, и в същото време си сътрудничеше с производители и разработчици на модерна оръжия, създавайки специални армейски модификаций.