Вода в резервоара

вода в резервоара

Специализирани магазини

Докато автомобилът работи, водата се натрупва в резервоара. Което с настъпването на студено време може да създаде много проблеми на собственика на автомобила. Вода в резервоара. В специализирани магазини можете да намерите различни автохимикали, предназначени за отстраняване на вода от резервоара за газ. Най-простият и ефективен начин за почистване на резервоара по този начин е обикновеният етилов алкохол. Нека поговорим по-подробно защо алкохолът се добавя към резервоара за газ. При зареждане с гориво влажният въздух навлиза в резервоара за газ заедно с горивото. Той постепенно се кондензира, в резултат на което се появява малко количество вода, която, по-тежка от дизеловото гориво или бензина, скоро се утаява на дъното.

Вода в резервоара

Всичко това води до факта, че дори 2-3 литра вода могат да се натрупват в системата в самото дъно на резервоара. Което замръзва през зимата, след което резервоарът може да се спука или да се отбележат други проблеми с автомобила. На първо място, горивната система страда от такава замръзнала вода, разширява тръбите, в резултат на което те трябва да бъдат заменени. Появява се корозия и също се отбелязват проблеми с инжекторите. В някои случаи двигателят просто спира и за да стартирате автомобила. Е необходимо да го поставите в топъл отопляем гараж за няколко дни. Алкохол към бензиновия резервоар. След което ледът в резервоара за газ се размразява и едва след това двигателят може да бъде започна. За да премахнат подобни проблеми, собствениците на автомобили, като превантивна мярка. Използват различни автохимии, които се добавят към горивото, след което премахва натрупаната там влага от резервоара за газ.

Щети на двигателя от вода в резервоара

Най-лесният начин в този случай е да смесите водата с гориво, като го отстраните естествено. Минималното съдържание на вода в сместа гориво-въздух няма да причини никакви щети на двигателя, тогава такава наситена с влага пара се изхвърля през изпускателната система. Алкохол към бензиновия резервоар. Всичко, което собственикът на автомобила може да забележи в такъв случай, е само увеличаване на дима на автомобила, което се обяснява с повишеното съдържание на водни пари в отработените газове. Магазините за автохимия продават специализирани течности за отстраняване на вода от резервоара. За съжаление, те често не са много ефективни и се предлагат на високи цени. Не е изненадващо, че повечето собственици на автомобили предпочитат да използват доказани методи, които им позволяват да не навредят на двигателя и в същото време напълно да решат съществуващите проблеми с водата в резервоара за газ.

Етилов алкохол

Изопропиловият алкохол е много ефективен при разлагане на водата и смесването и с бензин. Той е напълно безвреден за двигателя, но не е толкова лесно да го получите, така че повечето собственици на автомобили избират обикновен етилов алкохол. Петлитровият контейнер с такъв етилов алкохол ще струва максимум хиляда рубли, а един и половина литра такава химия ще бъдат достатъчни, за да извадите половин литър вода от резервоара. Собственикът на автомобила трябва да помни, че в такъв случай се използва само 95 процента алкохол, но не и водка, която също съдържа вода, което само ще увеличи обема си в резервоара за газ.