Високите обороти

високите обороти

Квалифицирана диагностика

Високата скорост на празен ход е често срещан проблем, с който се сблъскват много собственици на автомобили. Нека поговорим по-подробно за причините за това, ще ви разкажем как се извършва диагностика и възможни ремонти на двигателя. Високите обороти. Ако забележите, че колата поддържа висока скорост на празен ход, трябва да се свържете с сервиза възможно най-скоро, да извършите квалифицирана диагностика на двигателя и да го поправите. Увеличаването на оборотите на празен ход на двигателя значително увеличава натоварването на силовия агрегат. Двигателят започва да консумира повече гориво, което се отразява на разходите на собственика на автомобила. Може да има повишаване на работната температура на двигателя, което да доведе до бързо износване на двигателя.

Високите обороти

Също така, собственикът на автомобила може да бъде изправен пред необходимостта да извърши скъпи ремонти на силовия агрегат. Включително смяна на капака на цилиндровата глава, който е плавал от прегряване. Високите обороти. Увеличението на оборотите на празен ход неизменно влияе на параметрите на изпускателната система. Не само натоварването на катализатора нараства, но и екологичните показатели на отработените газове се влошават, което може да доведе до получаване на значителни глоби от собственика на автомобила. За да избегнете всички подобни проблеми и да не стартирате такива неизправности, трябва правилно да определите причината за увеличаването на оборотите на празен ход, като избягвате сериозни повреди.

Системата се увеличава

В случай на запушване на въздушния филтър обратното налягане в системата се увеличава, в цилиндрите влиза свръх обогатена смес, в резултат на което скоростта се увеличава и разходът на гориво се увеличава. Предотвратяването на подобни неизправности ще бъде редовната подмяна на въздушния филтър. Такава работа се извършва върху пробега, посочен от автомобилния производител в документацията за автомобила. Възможна причина за увеличаване на оборотите на празен ход е повреда на регулатора на оборотите на празен ход. Нещо повече, такава настройка може да се осъществи в двигателя чрез различни методи, включително чрез промяна на интензивността на подаването на гориво, чрез отваряне на дроселната клапа, от стъпков двигател или от байпасен клапан.

Компютърна диагностика

С цел точно определяне на неизправностите на регулатора се извършва задълбочена компютърна диагностика. Също така оборотите на празен ход могат да се увеличат поради неизправност на температурния сензор на двигателя. Обикновено този сензор предава данни за студената температура на двигателя към общия блок за управление, след което ECU решава да обогати сместа за стабилна работа на двигателя. Ако мозъкът на автомобила не получава данни от такъв температурен сензор на двигателя, ECU осреднява показателите на горивната смес, като неизменно увеличава скоростта за стабилна работа на двигателя.