Верижни превозни средства

верижни превозни средства

Транспортиране на верижни превозни средства

Транспортирането на верижни превозни средства е една от най-търсените транспортни задачи за тежкотоварни превозни средства. Моделите на верижните превозни средства могат да се различават значително един от друг по тегло и размери. Което изисква специални условия на транспортиране за всеки вид оборудване. Поради факта, че верижните превозни средства са доста специфични, те не могат да бъдат премествани самостоятелно. Тъй като те не могат да бъдат независим участник в движението и могат значително да повредят пътната настилка. Повечето видове верижни превозни средства, като булдозери, трактори, багери, кранове, военни превозни средства – имат доста големи размери и впечатляващо тегло. Всички верижни превозни средства се преместват в съответствие с правилата за превоз на извънгабаритни товари. Верижни превозни средства. За преместване на такова оборудване те използват най-често ниски платформи или полуремаркета.

Верижни превозни средства

Товаро-разтоварните операции се извършват от специалисти, които имат богат опит с верижни превозни средства. Зоните за товарене и разтоварване изискват внимателна предварителна подготовка. Ако проследяваното специално оборудване е самоходно, то се зарежда „със собствена мощност“ с ниска скорост. Ъгълът за каране на платформата на специално оборудване не трябва да надвишава наклон от 18 градуса. Багерите се транспортират на платформи с ниско натоварване, които са избрани, като се вземат предвид теглото и размерите на транспортираното оборудване. Багерите могат да се транспортират полуразглобени, което позволява по-рационално разположение на оборудването на тралове. Товароносимостта на специални платформи за транспортиране на багери на всяко разстояние варира от 30 до 70 тона. Когато планирате маршрута за транспортиране на багери, трябва да се вземат предвид всички изкачвания и слизания. Важно е да знаете, че наклоните на платформата не трябва да надвишават 8 градуса.

Превоз на булдозери

Булдозерите са един от видовете верижни превозни средства, които не могат да се движат сами по асфалтови пътища. Ето защо, когато се премествате в ново съоръжение, трябва да се погрижите за безопасното транспортиране на специално оборудване. Специализиран превозвач ще ви помогне да доставите булдозера до местоназначението по всяко време на годината. Като спазвате всички мерки за безопасност, правилата за движение, без да повредите пътната настилка и транспортираното оборудване. Булдозерите, както и другите верижни превозни средства, имат впечатляващи размери и голямо тегло. За превоз на булдозери най-често се използват полуремаркета с ниско натоварване – тралове. Тези полуремаркета имат голям капацитет и могат да транспортират товари с тегло до 120 тона. Основната характеристика на верижните превозни средства е, че те не могат да се движат сами по магистрали, тъй като са твърде обемисти, нарушават движението и развалят пътната настилка. Транспортирането му изисква професионален подход, за да се изключи дори минимален риск от повреда или забавяне на транзита.

Превоз на верижни превозни средства

Специализирана фирма в превоза на верижни превозни средства, предоставя тези и свързаните с нея услуги на най-високо ниво на качество. Специфичност на верижните превозни средства. Най-често срещаните видове такова специално оборудване включват трактори, булдозери, кранови устройства, моторни шейни и багери. Също така е възможно да се транспортират военни превозни средства по гъсеница. Категорията на тежко верижните превозни средства е най-разнообразна, тъй като включва устройства от 35 до 600 тона. Като това не е непременно цялото верижно превозно средство, а само част от цялата конструкция. Верижните превозни средства се транспортират с ниски товарачи, тоест товарни полуремаркета с платформа с нисък товар. Те се характеризират с оптимална товароподемност, висока безопасност и стабилност. Общите параметри, височината на натоварване и максималният ъгъл на влизане на оборудването могат да варират в зависимост от задачите.

Характеристики и предимства на транспорт

Певозни средства, които са най-оправдани за превоза на конкретни верижни превозни средства, но и редица други предимства. Персонал от опитни шофьори, спедитори, монтажисти, логистици. Спазване на всички правила за безопасност и наличие на разрешителни. Цялостен технически преглед на експлоатираното оборудване. Товаренето и разтоварването на верижни превозни средства се извършва само след инструктиране на специалисти. Използваните трактори са възможно най-стабилни и осигуряват препоръчителния подход на центъра на тежестта към повърхността. При транспортирането на верижни превозни средства и винаги се дава предпочитание на най-надеждните и рентабилни маршрути. При координиране на маршрута се изготвя необходимата документация. Всички верижни превозни средства се транспортират в съответствие с ограничението на скоростта и изискванията за безопасност.