Вариатор в автомобила

вариатор в автомобила

Променливите трансмисии

Непрекъснато променливите трансмисии стават все по-популярни сред местните собственици на автомобили всяка година. Такива трансмисии са инсталирани както на малки градски коли, така и на изпълнителни седани и кросоувъри. Предимството на такава скоростна кутия е най-плавното превключване на предавките, което осигурява комфорт при шофиране. Вариатор в автомобила. Необходимо е само да се вземе предвид структурната сложност на такива трансмисии. Следователно, когато купувате автомобил на вторичния пазар, трябва правилно да проверите вариатора или, вече експлоатирайки автомобила, незабавно да се свържете със службата за диагностика и ремонт.

Вариатор в автомобила

Един от недостатъците на непрекъснато променливите трансмисии е фактът, че такива трансмисии имат изключително сложен дизайн, което не само води до експлоатационни проблеми. Но и значително усложнява диагностиката на съществуващите аварии. Ако със стандартна автоматична скоростна кутия собственикът на автомобила, при смяна на процедурата за превключване на предавките. Вариатор в автомобила. Ще може да определи съществуващите проблеми и да се свърже със сервиза. Тогава често е трудно да се определят каквито и да било повреди на вариаторите, съответно собственикът на автомобила се свързва с сервиз само ако колата вече има критични повреди.

Експлоатация на автомобила

Изключително трудно е да се диагностицира вариаторът, дори ако в цеха има специално оборудване. Такава трансмисия трябва да се отвори, а това вече отнема много време и скъпа работа. Всичко това значително увеличава разходите на собственика на автомобила за експлоатацията на автомобила. Не е изненадващо, че самите трансмисии, поради факта, че шофьорите закъсняват да поискат ремонт, са се доказали като не особено надеждни и доста капризни. Има доста ефективни начини за самодиагностика на вариатори, които ще ви позволят да определите съществуващите неизправности и незабавно да се свържете със сервиза за ремонт.

Експлоатация на автомобила

За да извършите такава проста диагностика, ще е необходимо да загреете двигателя и непрекъснато променливата скоростна кутия по време на шофиране. След това трябва да намерите стандартна граница, чиято височина е 13-15 сантиметра. Най-добре е да направите такава процедура за проверка на безплатен паркинг, което не само ще опрости такава работа, но и ще изключи възможността за леки инциденти. Те се придвижват в близост до бордюра в обратна посока, докато колелото трябва да опира в ограничителя. Веднага щом колата се удари в бордюра, те натискат бензина и се опитват да прегазят такова препятствие. Ако вариаторът правилно предава мощност и машината е преодоляла типичен бордюр, тогава кутията няма сериозни неизправности и не можете да се обадите в сервиза.