бюджетни акумулатори

Безпроблемна работа на автомобила

Наличието на правилно заредена батерия, която перфектно държи напрежението, е една от предпоставките за безпроблемна работа на автомобила. В същото време много собственици на автомобили биха искали да спестят от закупуването на акумулатор, така че често купуват батерии от бюджетен клас, които не винаги могат да се похвалят с качество на своите характеристики. Бюджетни акумулатори. В тази статия ще ви разкажем за най-добрите модели батерии, които принадлежат към бюджетната категория. Най-простият и следователно евтин тип акумулаторни батерии са оловно-киселинни, които при подходяща поддръжка и наличие на работещ генератор на автомобила могат да работят около 4-5 години.

Бюджетни акумулатори

Несъмнено предимство на този тип батерии е тяхната достъпна цена и устойчивост на разреждане. Бюджетни акумулатори. Те обаче поддържат студа изключително зле, така че първите проблеми със стартирането на колата могат да се появят дори при температури на въздуха от -10 градуса. Можем да ви препоръчаме да обърнете внимание на модела батерии Varta Blue Dynamic D59. Смята се, че тази батерия е най-надеждната от цялата линия на производителя. При подходяща грижа такава батерия с капацитет от 60 ампера-часа ще работи правилно в продължение на 6-7 години. Може да се използва както за вътрешни автомобили, така и за бюджетни чужди автомобили. Основното му предимство е достъпната цена, която днес е около 5000 рубли. Колелният ток на този модел е 540 ампера, което е достатъчно за повечето автомобилни двигатели на съвременните автомобили.

Стартиране на двигателя

Звяр 6ST-60L3Y. Това е евтина домашна батерия, която струва около 5000 рубли. Индикаторите му за капацитет са 60 Ампера часа, а пусковият ток е 600 Ампера. Характеристика на тази батерия е нейната висококачествена производителност и издръжливост само ако двигателят е в изправност и генераторът работи правилно. Ако има определени проблеми в работата на приспособленията или има постоянно изтичане на ток в системата, тогава такава батерия може да не издържи дори 1-2 сезона. В студено време, за да спестите енергия и последващо безпроблемно стартиране на двигателя, се препоръчва да изключите отрицателната клема от акумулатора.

Батерията е напълно оптимизирана

Тюмен Премиум 6ChT-60. Тази батерия използва повишено количество олово, което може значително да подобри работата на батерията. Акумулаторът е напълно оптимизиран за използването и в руски условия, тя стартира двигателя с увереност дори при температури до -30 градуса. Собственикът на автомобила, за да гарантира максималната издръжливост на такава батерия, трябва да осигури изправността на приставките и генератора, да елиминира течовете на ток, да презарежда такава батерия всяка есен, което решава проблеми с използването й през зимата.