Бутони на волана

бутони на волана

Собствениците на авомобилите

Често автомобилите са оборудвани с различни допълнителни опции, целта на които собствениците на автомобилите дори не знаят. Поради това не е необичайно собствениците на автомобили да знаят функционалността и предназначението на определени бутони на централния панел. Бутони на волана. Нека поговорим по-подробно за бутоните и функциите, чиято цел често е неизвестна на собствениците на автомобили. На много собственици на автомобили изглежда, че те познават автомобила си нагоре и надолу. Но в действителност всички ние използваме само ограничен брой определени функции, докато никога не натискаме отделни бутони и лостове и тяхната цел дори не е напълно разбрана.

Бутони на волана

Две малки копчета с полукръг и малки хоризонтални ивици с кръстосани вълнообразни линии. Разликата между такива бутони е, че единият от тях има икона, насочена към дясната страна, докато другият бутон има линии. Бутони в колата. То като са наклонени и насочени вляво. Този бутон отговаря за включването на предните и задните фарове за мъгла. Препоръчва се използването на такова осветително оборудване при трудни условия. Което прави възможно идентифицирането на автомобила и изключва инциденти в мъгла или лоша видимост. На таблото, близо до стрелката на индикатора с количеството гориво в резервоара за газ. Можете да видите малка икона на горивна помпа и стрелка. Много от нас дори не обръщат внимание на подобно изображение и мнозина смятат, че това е просто безсмислена рисунка.

Бутони в колата

В действителност стрелката близо до дозатора на бензиностанцията показва от коя страна е резервоарът в колата. Ако използвате тази кола в продължение на много години, тогава такава информация няма да е от значение за вас, но ако току-що сте си купили кола, тогава възможността лесно да разберете коя страна на резервоара ще бъде безценна. В близост до автоматичната скоростна кутия, до селектора може да има малък бутон, който често допълнително носи надпис S hift L ock . С помощта на такъв ключ можете спешно да прехвърлите трансмисията и автоматичната машина в неутрално положение. Това ще се изисква в случаите, когато батерията е седнала и не е възможно да стартирате колата, докато е необходимо теглене на колата на магистралата.