Безалкохолна бира при шофиране

безалкохолна бира при шофиране

Шофиране в нетрезво състояние

Добре известно е, че шофирането в нетрезво състояние неизменно води до голяма глоба и дългосрочно лишаване от шофьорска книжка. В същото време в магазините се продава безалкохолна бира, която според рекламата по телевизията може лесно да се пие по време на шофиране. Безалкохолна бира при шофиране. Без да се страхува от каквото и да е наказание от инспекторите на КАТ. Нека поговорим по-подробно дали е разрешено да се пие безалкохолна бира по време на шофиране. Класическата бира е една от любимите напитки на силната половина на човечеството. Кой от нас би отказал да изпие чаша разпенена ароматна напитка, особено в компанията на стари приятели. Проблемът е, че бирата съдържа алкохол, така че вече не се препоръчва да шофирате дори след една бутилка. Тъй като съществува риск от загуба на свидетелството ви.

Безалкохолна бира при шофиране

В безалкохолната бира, въпреки уверенията в рекламата, всичко вече съдържа малка част от алкохола. Днес обаче, когато са направени определени отстъпки за водачите по отношение на съдържанието на алкохол в кръвта им, такова минимално алкохолно съдържание в безалкохолната бира може просто да бъде пренебрегнато. Безалкохолната бира се прави по специална технология, съдържа екстракт от хмел, поради което има характерна миризма на оригиналната напитка. Безалкохолна бира при шофиране. Освен това е допълнително наситен с въглероден диоксид, така че ще бъде просто невъзможно да се разграничи качествен продукт от класическата бира с градуси по аромата си. В същото време вкусът зависи от конкретната марка на такава безалкохолна бира, нейния производител и цената.

Вредна ли е безалкохолна бира

Вредно ли е да пиете безалкохолна бира по време на шофиране. Служители на пътната полиция твърдят, че дори използването на такава безалкохолна бира може да бъде опасно по време на шофиране. Реакцията на водача може да стане някак скучна и ще бъде просто невъзможно да се предвидят действията им. Технологията за приготвяне на безалкохолна бира може да се различава значително, като някои производители използват явна химия, която ще навреди на здравето. Между другото, честата консумация на редовна и безалкохолна бира не е много полезна за организма. Могат да се появят проблеми с наднорменото тегло и бъбречната функция се влошава значително.

Съдържанието на алкохол

Не е изненадващо, че все още препоръчват да се откажат от честата употреба на такива напитки, това ще избегне появата на различни видове опасни заболявания. Ако наистина искате да изпиете бутилка бира, не забравяйте, че тя трябва да бъде с изключително високо качество, не трябва да купувате най-евтините напитки, чийто вкус далеч не е идеален. Няма консенсус сред опитни шофьори и инспектори на КАТ дали е възможно да се кара дори след 1-2 бутилки такава безалкохолна бира. Някои твърди, че няма опасност и съдържанието на алкохол в такава напитка ще бъде минимално. Така че не можете да се страхувате, че ще изгубите книжката си. Всъщност, ако инспекторът буквално веднага след изпиване на безалкохолна бира извърши тест за алкохол, то изобщо няма да покаже алкохол в кръвта.