Автомобил с гърло

автомобил с гърло

Азиатски производители

На много чужди автомобили, произведени от европейски, американски или азиатски производители. Люкът на резервоара за гориво може да бъде разположен от лявата или дясната страна на автомобила. Автомобил с гърло. Често сменяйки се с нови автомобили, ни е трудно да запомним от коя страна е резервоарът. Поради което специално на таблото има икона, изобразяваща бензиностанция и малка стрелка, която показва местоположението на гърлото на резервоара за зареждане. Нека поговорим по-подробно защо гърлото за пълнене на бензиновия резервоар е разположено отляво при някои автомобили. А отдясно при други. Няма унифициран стандарт за местоположението на гърлото на резервоара за зареждане с гориво. Така че автомобилните производители са свободни да избират от коя страна ще бъде люкът на резервоара за газ в техните автомобили.

Автомобил с гърло

За да улесни донякъде ориентацията на водачите с местоположението на гърлото на резервоара за зареждане с гориво. Той се поставя в посока на движение. Съответно, в европейските автомобили пълнителната гърловина на резервоара е отдясно, а за автомобилите, предназначени за азиатския пазар, отляво. Автомобил с гърло. Това се дължи главно на проблеми с безопасността. Ако по някаква причина водачът трябва да добави гориво в резервоара от контейнера. Тогава той ще извърши такава работа отстрани на пътя, като изключи разливането на гориво върху автомобилите, преминаващи по пътя . Също така такова разположение на гърлото на резервоара за гориво предотвратява влизането на бензинови пари в интериора на автомобила на бензиностанцията, тъй като вратата на водача ще бъде възможно най-далеч от маркуча и резервоара за газ.

Резервоара за гориво

Според правилата в Европа официално се продават нови автомобили, в които люкът на резервоара за гориво е разположен от дясната страна. Следователно в ЕС шофьорите са по-лесни за навигация и практически не е необходимо да запомнят от коя страна на тялото е разположена такава гърловина за зареждане с гориво. Докато в Америка те често не се придържат към толкова строги стандарти, особено след като на пазара в САЩ има много японски автомобили, в които дори в експортни версии гърлото на резервоара за гориво може да бъде разположено вляво. В редки случаи местоположението на гърлото на резервоара за гориво ще зависи от конструктивните характеристики на конкретно превозно средство.